0 дауыс
6.4k көрілді
Мен тамақ пісіргенді өте жақсы көремін. Тек бір кемшілігім күрішті пісіргенде әрдайым күйдіріп немесе жапсырып пісіремін. Сондықтан да тамақ дайындайын десем анам рұқсат етпейді. Сіздерден сұрайын дегенім күрішті қалай күйдірмей (жапсырмай) жақсы етіп пісіруге болады?

1 жауап

+2 дауыс
 
Жақсы жауап
оооо мен бүгін ғана тама күріш пісірдім, тәп тәтті болды ))
Бірінші, қазанға кішкене май құйып оны түтіні шыққанша күйдіресің, сосын оған 5-6 түйір құйрық салып 5 мин.-тай қуырасың, май құйрықтың дәмін сіңіру қажет, сосын майды алып қоясың(кейн керек), кейін қазанға бірінші пияз/жуа саласың, ол күйуге жақындағанда ғана етті саласың, пияздың майға сіңген шырыны етті жұмсақ қылады, етті сәл күйгенше қуырасың, сосын 1кг сәбіз саласың (1кг сәбіз = 1кг күріш), үстіне ең маңызды қоспа саласың, ол зера(зира), ол кәдімгі приправалардың арасында сатад, дүкен базарда көп, целофан пакетте болады. 1кг күрішке жарты шай қасық саласың, сосын 1 чеснок, ашырмай түгел саласың, сосын тұздап бәрін өзінің майына мұқтырасың, астын жай қойып шамамен жарты сағаттан көп, еттің жұмсарғанына дейін, бұқтырғанда майы көбірек болғаны дұрыс.
Енді күріш саласың, күрішті алдын ала кемі жарты сағаттай суға салып қоюың керек, күріш суды жақсы көреді, ол суға тойып бір-біріне жабыспайды, енді бұқтырманың үстіне бағанағы алып қойылған құйрықты саласың, күрішті дайындалған бұқтырманың үстіне тегіс етіп саласың, есіңде болсын күрішті астындағы ет сәбізбен араластырмайсың! Сосын күріштен 2 елі асатындай су құйып, суы тартылғанша бұқтырасың, су тез буланып кетеді, астында су қалмау үшін күріштің арасын пышақпен тесесің, кейін бетін тәрелкемен жауып өз буына тағы 5-10мин тай бұқтырасың, болды күрішің дайын болу керек :)
Оқып отырып қарыным ашып кетті...
...