Белгісіз Тағам, Аспаздық | 2.1k қаралды
2.1k қаралды
мен қамырды қатты илей алмай-ақ қойдым.егер бауырсаққа илесем жұп-жұмсақ болып иленеді де.ал манты ,бешбармаққа қатты илей алмаймын.қалай илесе болады?

10 жауап

Жапондықтардан үйренуге болады:

<object width="480" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/x6DK4CSTHkc?version=3&amp;hl=ru_RU&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/x6DK4CSTHkc?version=3&amp;hl=ru_RU&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

<object width="480" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gnOi0RXVIo4?version=3&amp;hl=ru_RU&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gnOi0RXVIo4?version=3&amp;hl=ru_RU&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="360" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

Қамырды кем дегенде 20 минут илеу қажет-ті.  Терең табақта қолыңызды жұдырыққа жұмып, қайткенде де илеп шығарам деген оймен "до конца" жалықпай жұмыс жасасаңыз игі. Немесе қамырыңызды екіге бөліп, әр қамырды жеке - жеке илеп, біріктіріп, тағы бір илеп, қолданысқа енгізсеңіз, бешбармағыңыз дәмді болмақ. :)
Жақсы Жауап
20 минут слишком емес пе??? ойбуй , 20мин  бір қамырмен тұрсам,көрген адам биш маған нестеп тұрсын былшырап дейдіғой.
Қолыңнан келмесе басқа жұмыс көпқо.
дал солай бұйырса болашақ әйеліне айтарсың..........сонда көрерміз............
Қамырдың қатты боғаны тиімді, ал оны илеу үшін жұмсартып алуға болады. Қатты қамырға күш салмай қулықпен іске асырыңыз. Қатты болған қамырға жұдырығыңыз батпаса, біраз илеп, үстінен клёнкамен жауып, үстін сол қамыр илеген табақпен бірнеше минутқа қойып қойыңыз. Ара арасында оны ашып, илеп тұрыңыз, себебі илеуі қанбаған қамыр жөндеп жайылмайды. Екі немесе үш мәрте илеп, илеуін қандырған соң, ортасына қатты күш салмай, екі шетін еппен жаясыз..
![description][1]


  [1]:
Қамырдан смайлик жасапсызғо =)
Ет асып жатырсыз ба, біздерді де шақырасыз ғой, асыңызды түсіргесін.............
Қамыpды қатты илеy үшiн қамыp илейтiн cyдың тұзын тiктеy қыл, немеcе жұмыpтқа қоc cонда тема болады. Icке cәт!
Қамырға судың мөлшерiн аз кұясыз.
[Ең жақсы үйрететін сайт][1]


  [1]: http://caspionet.kz/kaz/nationalcuisine/archive/Sheshender_as_uji_1304058209.html
Қамырды қатты илеу үшін жұмыртқа қоспай ж/е суды аз мөлшерде құйсаңыз ... камырыңыз қаттылау болып шығады.
Қамырдың қатты болып шығуы жұмыртқа , тұзға байланысты емес. Оның құйған суына байланысты. Қамырды ысқылтым сумен илегенше, салқындау сумен басқан жақсы, сонда ол қатты болып келеді. Ет асқанда, манты пісіргенде салқындай сумен илеп, 5-10 минуттай жауып қойсаңыз керемет болады.
Ой рахмет пікірлеріңізге бизде біліп қалдық
118,547 сұрақ
305,718 жауап
153,301 пікір
68,161 қолданушы