0 дауыс
240 көрілді

1. Келесі сападағы етті тағамдық мақсатта пайдалану мүмкіндігі туралы қорытынды беріңіз:

Сыртқы түрі: жаңа кесілген беті-қызыл, жабысқақ

Консистенциясы: тығыз

Иісі: аздап қышқыл, жұқа

Шырыны-тұнық емес

Консистенциясы бойынша майы: жағылады, тұздалған жеңіл иісі бар

Сүйек майы-зерттелмеген

Піскен кездегі сынақ: сорпа иісі-әдеттегі, мөлдірлігі-лайланған

Күкірт қышқылды мысқа сорпаның  реакциясы-үлпек

Аммиак сынамасы-оң

Финн мен трихинеллаға арналған еттің бактериоскопиясы-теріс

2. Келесі сападағы консервілерді тағамдық мақсатта пайдалану мүмкіндігі туралы қорытынды беріңіз:

- сыртқы түрін тексеру:

Қалбырдың жағдайы –бүлінбеген

Заттаңбаның күйі – бүтін, кір

Заттаңбадағы жазудың мазмұны – «қызанақ соусындағы скумбрия» таза салмағы  330гр.

Тігісінің жағдайы – тігісі бүлінбеген

Саңылаусыздығына жүргізілетін сынама – теріс

Қампаюы – айқын көрінеді

- банкілердің ішкі бетін қарау:

Қара дақтардың болуы (коррозия) – қара дақтардың, темірдің жұқаруының көрінуі.

- қалбырларды органолептикалық зерттеу:

Сыртқы түрі – көбікті томат шырыны

Қоюлығы – сұйытылған           

Түсі- бұлыңғыр

Исі-жағымсыз, бұзылған азықтың исі

Сіздің жауабыңыз

Ескерту: Email пошта сізге хабарлама жіберу үшін қолданылады
Спамға қарсы тексеру:
Төртке бесті қоссаң қанша болады?
Модерациядан өтпес үшін сайтқа кіріңіз немесе тіркеліңіз
...