1. Келесі сападағы етті тағамдық мақсатта пайдалану мүмкіндігі туралы қорытынды беріңіз:
Сыртқы түрі: жаңа кесілген беті-қызыл, жабысқақ
Консистенциясы: тығыз
Иісі: аздап қышқыл, жұқа
Шырыны-тұнық емес
Консистенциясы бойынша майы: жағылады, тұздалған жеңіл иісі бар
Сүйек майы-зерттелмеген
Піскен кездегі сынақ: сорпа иісі-әдеттегі, мөлдірлігі-лайланған
Күкірт қышқылды мысқа сорпаның реакциясы-үлпек
Аммиак сынамасы-оң
Финн мен трихинеллаға арналған еттің бактериоскопиясы-теріс
2. Келесі сападағы консервілерді тағамдық мақсатта пайдалану мүмкіндігі туралы қорытынды беріңіз:
- сыртқы түрін тексеру:
Қалбырдың жағдайы –бүлінбеген
Заттаңбаның күйі – бүтін, кір
Заттаңбадағы жазудың мазмұны – «қызанақ соусындағы скумбрия» таза салмағы 330гр.
Тігісінің жағдайы – тігісі бүлінбеген
Саңылаусыздығына жүргізілетін сынама – теріс
Қампаюы – айқын көрінеді
- банкілердің ішкі бетін қарау:
Қара дақтардың болуы (коррозия) – қара дақтардың, темірдің жұқаруының көрінуі.
- қалбырларды органолептикалық зерттеу:
Сыртқы түрі – көбікті томат шырыны
Қоюлығы – сұйытылған
Түсі- бұлыңғыр
Исі-жағымсыз, бұзылған азықтың исі