Қарбызды екіге бөліп қараймын,піспесе алмаймын))))Әкем ылғи таңдайды,қолымен қарбызды шертеді,осылай піскен піспегенін біледі,әзірге қателесіп көрген жоқ))
Ал жақсы піскен болса қайтесің, суын ағызып көтеріп келесің ба???
Бізде үш бұрыштап төбесінен ойып, дәмін көргізеді, ұнаса аласың, крышкасын жауып. Ұнамаса қалады өздерінде, оларды кешке біреулер келіп сиырға беру үшін арзан бағада алып кетеді екен.
Үйде мен дүкенге барып азық-түлік әкелетін.Қарбыз алсам түбін яғни сабағынан үзілген жер шіріп тұру керек деп жатады,соған қарап аламын.Үлкен не кіші емес орташасын аламын )
Қарбызды таңдағанда сырты қытырлап қатты болып тұруы керек. Ал егер, сырты жұмсарып, солып қалған болса алмаяқ қой ондайын, жеуге жарамай ескіріп, дәмі бұзылған олардың.
Негізі дәл қазіргі уақытта барлық қауын-қарбыздар нағыз пісетін мерзімі, Ең бастысы 4-5 күннен артық тұрып қалғанын алмасаң болды.
Олардың мерзімі жұлынған соң бір аптадан соң құри бастайды.
Ең дұрысы, жаңадан машинадан түсіріп жатқан кезде, свежыйын алып жесең өкінбейсің, ол нағыз қарбыз болады жегенде тура қар сияқты қытырлайды, дәмі де ерекше тәтті болады.