Қарбызды таңдағанда сырты қытырлап қатты болып тұруы керек. Ал егер, сырты жұмсарып, солып қалған болса алмаяқ қой ондайын, жеуге жарамай ескіріп, дәмі бұзылған олардың.
Негізі дәл қазіргі уақытта барлық қауын-қарбыздар нағыз пісетін мерзімі, Ең бастысы 4-5 күннен артық тұрып қалғанын алмасаң болды.
Олардың мерзімі жұлынған соң бір аптадан соң құри бастайды.
Ең дұрысы, жаңадан машинадан түсіріп жатқан кезде, свежыйын алып жесең өкінбейсің, ол нағыз қарбыз болады жегенде тура қар сияқты қытырлайды, дәмі де ерекше тәтті болады.