Тағам, Аспаздық сұрақ қойды | 27.3k қаралды
27.3k қаралды
Мен 1-2 мәрте палау істемек болдым. Бірақ біресе суы аз болып қалады, біресе күріш суды тартып алып ботқаға ұқсап кетеді. Қалай әдемі етіп палауды басатынын рет-ретімен жазып бере алады. Мысалы! 2 сәбіз ашимыз, тураймыз! 1 кесе күріш, 1 кесе май т.б. деп қалай қанша минуттан соң барлығын қолданамыз деп рет ретімен жазып беретін адам болса алғысым шексіз болар еді!

11 жауап

жауап берді
Мен өз басым палауды былай iстеймiн. Ең алдымен палаудың сәбiзі көп болғаны жақсы. Керектi заттар 3 дана сәбiз, 1 жарым пиала май, 1-2 дана пияз, ет, 1жарым кесе күрiш. Ең 1-шi пияз бен еттi жақсылап қып-қызыл қылып қуыру керек (күйдiрiп алма). Одан соң сәбiздi турап оныда етпен бiрге жақсылап қуырамыз. Егер қаласаң палауға арналған приправа тағамға ерекше дәм бередi. Суды шамалап құйған жөн. (2 кружка). Суды жақсылап қайнатып ет пен сәбiздi пiремiз. (30мин). Күрiш салғанда су күрiштен 2см шығып тұру керек. Күрiш пiсуге жақындағанда жалпақ ыдыспен бықтырып таста. Мен палауды осылай дәмдi етiп жасаймын. Қаласаң сенде жасап көр. Ас болсын!
Рахмет! Сіз айтқандай істеп көрейін. Басқа да қолданушылардың жауабын күтейін олар не дер екен!
Басында майды қатты қыздырып, оған құйрықтың дәмін сіңдірген дұрыс, сосын Зера(зира) қоссаң күшті болады, шамамен жарты шай қасық, етті пен сәбізді жарты сағат бұқтырсаң тамаша болады, зераны қосуға ұмытпа, сосын күріш пен астындағы қуырылған ет пен сәбізді араластырмау керек.
2-см екендигин  кайдааан билемиз олшеп турамыз ба
жауап берді
менде Принцесса сияқты жасайм палауды. Оны өайталап жазбай ақ қояйн. Бірақ менім естігенім бар өзбектер палауды жақы әрі дәмді қылып жасайды. Олар күрішін бөлек асып пісіреді екен. Ал сәбіз, ет жуаларын бөлек қуырады. Бәрі дайын болған соң үстіне салады. Сол кезде ғана дәмді болып шығады деп ойлайм.
менікі мейізбен қосылған палау бүгін жасадым 07.12.13 ӨӨте дәмді болды жасау жолы:
1керек заттар мейіз 200грам май сто жар-жарты кесе күрішке қарай күріш өзін білесің тұз шамалап оны білетін шығарсың су шамалап 2 кесе күріш болса 3-кружка су құямыз
1қазанға су құямыз ыстық ол аздап қайнап тұрады
2 күріш мен мейізді суға салып қоямыз суық бола береді
3бульон саламыз 1 еу
4тұз
5 май құямыз шамалап
6 күріш пен мейізді саламыз бірге
болды осымен дайын ең бастысы шын көңілмен жаса сонда дӘӘмдііі болады
АС БОЛСЫН!! АЙТПАҚШЫ ҚАНША УАҚЫТ ДЕГЕНДЕ КҮРІШ СУДЫ СІҢІРІП АЛҒАНША ТҰРАДЫ!!!
мейізбен палауды мен жей алмаймын. Палаудын ащысы жақсы тәтті онша жей алмайды екенмін. Бірақ сенікі де тамаша тамақ болатынына сенімдімін!
жауап берді
Өзбек ағайындардан сурасай! дамді қылып жасайд! Олар Етті алдын ала куырып кейн палу астына салады палау үстіне казан бетін тарелкалармен жауып! кояд коргенім айтватырм толык калай жасайтындарын білмейм!
жауап берді
принцессанын рецепти сиякты меники де, сабиз коп болса дамди болады,жане кобирек куыру керек. Оз талгамына карай нокат(горох) мейиз коссан оданда дамди болады. Канша адамга истегенине байланысты,козбен шамалау керек.
жауап берді
Админ.Балкенженің палауын дайында,өзбектерді жолда қалдырып кетуіңе тілектеспін.Дәмді шықса шақыр.Менің қосарым 1кг күрішке 400гр. сұйық май,одан аз болса қыздардың дайындағанындай болып қалады.
жауап берді
Мен осы ғана палау пісірейін деп жатырмын.
Палауды міндетті түрде қазанға пісіруге тырысу қажет.
Май құямыз молдау, екі жуаны ірі қылып турап қуырамыз, жуа қызарған кезде майдан алып тастаймын (көп адамдар тамактағы жуаны ұнатпайды), етті  турап алып қуырамыз, екі сәбізді турап еттін үстіне салып бірге қуырамыз ,өз суы біткенше. Содан кейін тек қана еттін үстін жауып тұратын етіп су құямыз. Бірден мол етіп су құймау керек. Сол су біткен соң  бір кесе күріш салсан, екі кесе су құю керек, екі кесе салсан, төрт кесе су қажет. Күрішпен бірге ашылған, бірақ туралмаған екі үш бас чеснок салып жібереміз. бір лавр жапырағы да артық болмайды. Тұз қалайынша. Бір шымшым қара бұрыш.

Күрішті міндетті түрде бес рет жуыныз. Ас болсын! Палауымды қарап келейін))
Мына палау жалғыз қалай тамағыңнан өтеді,шайға барайық па?(happy)
Келіңіз, келіңдер. Мекен жай сол бұрынғы.(wfh)
чеснокты ашып салмау керек себебі чесноктын дами куришке сінбеи калады //оны кабгн ашып салса  сонда курштн суы оны кышкыл кылмай дамн шыгарады ///
 
айтар ақылым// тек жуып салу керек
менин мамам солай писиредиии
папамнин адиси плов писуне  15 минт калганда   казанды орап улкен орамал   немесе корпемен кымтап   койса  курш казанын буына писеди
жауап берді
бәрінің жауабы көңілге қонады, алайда бір өзгеріс енгізгім келіп отыр. барлық қыздар сәбізді еттен кейін салады екен, ал мен керісінше жасаймын. себебі етке сәбіздің дамі сіңуі қажет. өзбектер осылай дәмді етіп жасайды, және мен де....
қой өзбектер олай жасамайды өзбектің ортасында тұрып ондайды көрген жоқпын
жауап берді
1-кг сары сәбіз
2-3 бас пияз
1-кг күріш
пісте майы шамалап
250-300 гр қой еті
Тұз
Зіре дәм беруші
бояу
Қазанға майды құйып қыздырып етті саламыз жақсылап қуырып болғасын пиязды саламыз оныда жақсылап қуырып аламыз сосын сәбізді салып қуырып су құямыз орта отта бұрқылдатып қайнатамыз күрішімізді жуып суға салып жібітіп қоямыз қазанға тұзымызыд салып дәміне қараймыз күрішімізді салып бетіне зіре бояуымызды саламызда суы тартылғасын демдеуге көшеміз демдер кезде аздап су құямыз от орташа болуы тиіс 15-20 минөтте асымыз дайын болады.міне осы нағыз өзбек палауының пісірілуі. ескерту :пісте май көп болса палау майлы әрі дәмді болады
жауап берді
жауап берді
Куришти калай писиреди? Тезирек айтып жибересиздерма, отиниш.

Сіздің жауабыңыз

Есіміңіз:
Құпиялық: Email поштаңыз тек сізге хабарлама жіберу үшін ғана қолданылады
Спамға қарсы тексеру:
Он бірге бесті қосыңыз?
Модерациядан өтпес үшін сайтқа кіріңіз немесе тіркеліңіз
117,644 сұрақ
302,075 жауап
153,341 пікір
64,833 қолданушы