0 дауыс
723 көрілді
Мал терісін айтам. Шіріп кетпесін деп тұздап қояды әжем қой терісін. Бірақ жақсы болмай қатып қалады, не орнымен кептіре алмаймыз,не кем бе көп пе тұз сеуіп жібереміз, дұрыс білмейміз да. Теріні қалай тұздайды? Қанша тұз себу керек? Қалай таза бағалы шикізат шығарса болады?
Елжанның жауабы теріні өңдеу туралы, ал сіздің қойған сұрағыңыз теріні тұздау жөнінде, әрі жалғыз жауапты жақсы деп таңдау да келіспейді,басқа жауаптармен салыстырып көріңіздер.

1 жауап

+1 дауыс
 
Жақсы жауап
Теріні құрғақ немесе ылғал тұздықпен тұздайды, жаздыгүні – көлеңкеде, қыста –жылы бөлмеде кептіреді. Біз осылай тұздап кептіреміз. Ал толық мәлімет керек десең мына сілтемелерді қарап көр: http://imurat.kz/teri-bylgary-ondiru/ http://koshpendi.kz/index.php/koloner/teri/ http://kzgov.docdat.com/docs/436/index-8367-1.html?page=11
...