Белгісіз Жануарлар | 7.2k қаралды
7.2k қаралды

Апельсинның пайдасы мен зияны?

4 жауап

Апельсин

Өнімнің пайдасы туралы

Апельсиндерде С дәрумені көп. Сондай-ақ ол фолий қышқылына да бай, сондықтан жаңа піскен апельсин шырыны жүктілік кезінде өте пайдалы болып табылады. Жуырда ғалымдар Р450 цитохромның кейбір энзимдерін басатын цитрустардың бірнеше биофлавоноидтерін анықтады. Энзимдердің бірі Р450 - 1В1 цитохромы ағзада темекінің түтінін, пестицид пен басқа да заттарды белсенді етуі мүмкін, соның нәтижесінде олар канцерогендерге айналады. Апельсин шырынында коп болатын хеспетерин, биофлавоноидтер Р450 - 1В1 –ң проканцерогендермен метаболизациясын азайтады, бұл олардың канцерогендерге айналу қаупін айтарлықтай төмендетеді.

https://surak.baribar.kz/21424/

Апельсин құрамында А, С,В1, В2, РР дәрумендері, магний, фосфор, натрий, калий, кальций және темір сынды микроэлементтер бар. 150 грамм апельсин құрамында 80 мг аскорбин қышқылы кездеседі.

Апельсин - адам ағзасына, әсіресе жүрек-қан тамырлары, жүйке жүйесіне аса қажет жеміс. Апельсин шырыны ағзадағы зат алмасу процесін жақсартады. Қант диабеті ауруына шалдыққан адамдарға апельсинмен, оның шырынымен айнымас дос болуға кеңес берер едік. Авитаминоз, шаршап-шалдығу кезінде де осы жемістің көмегіне жүгінсеңіз, өкінбейсіз. Жеміс адамның тәбетін ашып, безгекке ұшырағанның ыстығын алады.

http://massaget.kz/bastangy/kulinariya/5107

Жақсы Жауап
Зияны жоқ сияқты.................
Адамды ерекше куатка болейды.
Кейде сатып алған апельсиніміз қышқыл болып шығады. Оларды не істеу керек?

Апельсин

– цитрус жемістерге аллергия болса;

– қандағы калийдің деңгейі жоғары болса;

– асқазан-ішек жолдарының ауруларына шалдықса қарсы әсер беруі мүмкін.

Егер апельсинді қалай тұтыну керектігі жөніндегі ұсыныстарды дұрыс ұстанатын болсаңыз, онда бұл жеміс шамадан тыс желінген кезде ғана ағзаға зиян болуы мүмкін.
118,551 сұрақ
305,739 жауап
153,302 пікір
68,175 қолданушы