Тағам, Аспаздық | 33k қаралды
33k қаралды
*Жасым 16-ға келсе де, нанды дұрыс ашыта алмаймын. Қыз бала ең алдымен нан ашытумен пісіруді үйренгені жөн деп ойлаймын. Бірақ мен ашытқан нан қамырының суы көп болып кетеді, ашытқысы аз болып қалады немесе бірікпей қалады. Әйтеуір, ойымдағыдай болып шықпайды және не қосып, қалай ашыту керектігін де ұмытып қала беремін. Ауылдық жерде тұрғандықтан, біз көбіне нанды қолдан пісіреміз...*
*Нанды қалай дұрыс ашыту керек?*

3 жауап

Ай яй яй ол жағын мамаңнан илегенде қасында отырып, көріп сұрасаң жақсы болатын еді.
Істегенің мамаңа жақсы,
Үйренгенің өзіңе жақсы .
бәрібір күшті боп, дүкендегі үйдің нандары сияқты болып шықпайды((
en birinwi undi alasin  sosin wamali kant salasin wai kasikpen 3 kasik droj salasin drojdin pakmaia degen droj jaksi wamali tuz salasin en birinwi molirak su kuip al  oni abden aralastir katti bolip kalmasin egerde kurgak bolsa tagida su kui. oni jili jerge orap koi  sosin koterilse 1basip koi.  2wi ret koterilse formandi jiltta awutkan nanindi sal onida jili orap koi da pisire ber.  ozim solai isteim men 10jasimnan bastap uirendim.
Ен алдымен керек заттарды даиындап ал ун,жылы су, ашыткы(дрож) туз, маи, кант, бірінші ыдыска су саласын сосын туз кант дрож маи барлыгын араластырып колмен аз аздан ун косып илеи бересін камырын колга жабыспаитындаи куиге жеткенше камырдын илеуі канса сонда нанын адемі шыгады .Енді даиын камырды жылы жерге орап коиыу керек котеріліп ашыганша
Нан ашыту
1. 1литр жылы су

2. 1 ас қасық тұз

3. 1 ас қасық қант
4. 1 ас қасық ашытқы
5. 1 ас қасық сұйық май
6. Ұн

Осы аталған заттарды араластырып сосын ұнды ақырындап қосып илейді. Әр илеген қамырды әбден қолмен езіп илейді. Ақырында қамыр қолға жабыспайтындай болғанда тегенеге сұйық май. Жағып. Қамырды сұйық май мен жағып тегенеге салып қояды болды мен бетін жаппаймын 1 немесе 2 сағатта ашыйды. Сосын нанды күлшелеп пісіретін кезде бетине жұмыртқаны жағамын.
118,269 сұрақ
304,994 жауап
153,298 пікір
67,280 қолданушы