0 дауыс
413 көрілді

1. Судың сапасы туралы қорытынды беріңіз және қажет болған жағдайда суды тазарту әдістерін көрсетіңіз:

иісі -  3 балл

дәмі - 3 балл

түсі-   200

мөлдірлігі-    18 см

аммиак   -    0,02 мг/л

нитриттер       0,001 мг/л

хлоридтер   -    84 мг/л

сульфаттар       154 мг/л

құрғақ қалдық – 340 мг/л

қаттылығы – 5 ммоль/л

фтор         0,8 мг/л

хлор қалдығы-0,5мг/л

микроб саны-   40 жалпы және термотолерантты ішек таяқшасы түріндегі бактериялар және колифагтар- 100 мл суда жоқ

2. Судың сапасы туралы қорытынды беріңіз және қажет болған жағдайда суды тазарту әдістерін көрсетіңіз:

Иісі -     2 балл

Дәмі -      2 балл

Түсі-      40 град.

Мөлдірлігі-    18 см

Аммиак   -    0,02 мг/л

Нитриттер       0,001 мг/л

Хлоридтер       106 мг/л

Сульфаттар       218 мг/л

Құрғақ қалдық – 560 мг/л

Қаттылығы – 5 ммоль/л

Фтор         0,32 мг/л

Микроб саны-   1500

3. Келесі сападағы сүтті тағамдық мақсатта пайдалану мүмкіндігі туралы қорытынды беріңіз:

Тығыздығы                                                       1,031

Түсі                                                                    ақ, сары реңді

Дәмі                                                                   нашар көрінетін, тәтті

Исі                                                                     сүт

сулы консистенциясы                                     өлшемде қалың, шырышты емес,                 

қышқылдық емес (Тернер град.) –

13 град.                                        

Қайнату сынамасы                                           уйымайды

Қоспалары (механикалық)                             жоқ

Крахмалға реакция                                          теріс

Содаға реакция                                                оң

Сұраққа жауап беру үшін сайтқа кіріңіз немесе тіркеліңіз

...