1. Судың сапасы туралы қорытынды беріңіз және қажет болған жағдайда суды тазарту әдістерін көрсетіңіз:
иісі - 3 балл
дәмі - 3 балл
түсі- 200
мөлдірлігі- 18 см
аммиак - 0,02 мг/л
нитриттер 0,001 мг/л
хлоридтер - 84 мг/л
сульфаттар 154 мг/л
құрғақ қалдық – 340 мг/л
қаттылығы – 5 ммоль/л
фтор 0,8 мг/л
хлор қалдығы-0,5мг/л
микроб саны- 40 жалпы және термотолерантты ішек таяқшасы түріндегі бактериялар және колифагтар- 100 мл суда жоқ
2. Судың сапасы туралы қорытынды беріңіз және қажет болған жағдайда суды тазарту әдістерін көрсетіңіз:
Иісі - 2 балл
Дәмі - 2 балл
Түсі- 40 град.
Мөлдірлігі- 18 см
Аммиак - 0,02 мг/л
Нитриттер 0,001 мг/л
Хлоридтер 106 мг/л
Сульфаттар 218 мг/л
Құрғақ қалдық – 560 мг/л
Қаттылығы – 5 ммоль/л
Фтор 0,32 мг/л
Микроб саны- 1500
3. Келесі сападағы сүтті тағамдық мақсатта пайдалану мүмкіндігі туралы қорытынды беріңіз:
Тығыздығы 1,031
Түсі ақ, сары реңді
Дәмі нашар көрінетін, тәтті
Исі сүт
сулы консистенциясы өлшемде қалың, шырышты емес,
қышқылдық емес (Тернер град.) –
13 град.
Қайнату сынамасы уйымайды
Қоспалары (механикалық) жоқ
Крахмалға реакция теріс
Содаға реакция оң