Негізі жасанды өнім мен табиғи өнімді салыстырғанда, мейлі ол киітін, жағатын, жейтін зат болсын, қалай болғанда да адамға жасанды өнімнің сапасы мен пайдасы төмен болады. Мынадай гендік инженерия туралы мақала бар екен:
Жасанды өнім адам ағзасына пайдалы ма, зиян ба? Ғылым тілінде оны гендік модификация деп атайды. Яғни, бір ағзаның геніне бөтен ағзаның генін енгізу. Мысалы, осы тәсілді қолдана білетін дамыған елдер өсімдік түрлерін суыққа шыдамды етіп шығарса, енді бірі картоп, алма секілді жидектерге құрт түсірмеудің амалын ойлап тауып жатыр. "Әлемдегі адам санының қарқынды өсіп келетінін ескерсек, бұл өзекті мәселе. Бірі гендік жасанды өнім адамзатты жаппай аштықтан құтқарады десе, кей ғалымдар адам ағзасына зиян келтіруі мүмкін дейді. Кәдімгі бидайдан үлкен өнім алу үшін оны уақытылы арамшөптен қорғап отыру керек. Арамшөпті жаппай жою мақсатында түрлі химиялық заттар, яғни гирбицидтер қолданылады.
Жасанды өнім адам ағзасына пайдалы ма, зиян ба? Ғылым тілінде оны гендік модификация деп атайды. Яғни, бір ағзаның геніне бөтен ағзаның генін енгізу. Мысалы, осы тәсілді қолдана білетін дамыған елдер өсімдік түрлерін суыққа шыдамды етіп шығарса, енді бірі картоп, алма секілді жидектерге құрт түсірмеудің амалын ойлап тауып жатыр. "Әлемдегі адам санының қарқынды өсіп келетінін ескерсек, бұл өзекті мәселе. Бірі гендік жасанды өнім адамзатты жаппай аштықтан құтқарады десе, кей ғалымдар адам ағзасына зиян келтіруі мүмкін дейді. Кәдімгі бидайдан үлкен өнім алу үшін оны уақытылы арамшөптен қорғап отыру керек. Арамшөпті жаппай жою мақсатында түрлі химиялық заттар, яғни гирбицидтер қолданылады.