Тағам, Аспаздық | 248 қаралды
248 қаралды
Салат істейін деп едім.  Оған сірке қышқылын қосу керек.  Үйде бар еді негізі, жеңгем балаларға қауіпті деп бір қолданып тастап жіберіпті. Үнемі осылай. Қол жетпейтін жерге қойсақ та қауіпті болып көрінеді.  Жалпы осы сірке қышқылының орнына нені қосуға болады?

3 жауап

сірке қышқылының орнына тұзды қолдануыңызға да болады
Пияз немесе лимон сөлін сірке қышқылының орнына пайдалануға болады.

Лимон шырынын қосу керек. Жалпы сірке қышқылын лимонмен алмастырған жөн. Өйткені сірке қышқылы асқазанға зиян. Үнемі пайдаланған жағдайда гастрит туғызады немесе асқындырады. 

http://www.gourmania.kz/2014/09/blog-post_10.html

Бұл салтқа да лимон сөлі қосылған

118,502 сұрақ
305,569 жауап
153,302 пікір
67,972 қолданушы