+4 дауыс
9.5k көрілді

Неге зиянды тағамдар денсаулыққа пайдалы тағамға қарағандай дәмдірек болады? Олар шынымен дәмді ме әлде тыйым салғандықтан дәмдірек сезіле ме?

2 жауап

+3 дауыс
 
Жақсы жауап
Зиянды тағамдардың көбісі майға қуырылады, (қуырылған тағамдар суға пысырылып жасалған тағамдарға қарағанда дәмдірек болады).Және көптеген дәмдеуіштер (кейбір тағамдарға адам бір жеген соң сол тағамды қайтадан жегісі келгізетін қоспалар қосады) қосып жасайды...

Ал адамға пайдалы тағамдар суға пысырылады, тұзы аз болу керек, дәмдеуіш қоспалары да табиғи болу керек....
+1 дауыс
Өйткені зиянды тамақ өнімдеріне әртүрлі дәмдеуіштер,дәм күшейіткіштер(усилитель вкуса) қосады.Соның арқасында құнарлығы,дәмі жоқ тағамдар бізге дәмді боп көрінеді.Қытырлақ чипсимен айлап тоңазытқышта жатқан еттерді қалай дәмді етіп ұсынып жатқанын толығырақ білгіңіз келсе интернеттен глутомат натрия деп іздеп көріңіз

Ұқсас сұрақтар

0 дауыс
8 жауап
–1 дауыс
7 жауап
+1 дауыс
6 жауап
...