Тағам, Аспаздық | 644 қаралды
644 қаралды
Сүт, кiлегей, қант, апельсин, алмадан балмұздақты қалай жасауға болады?

3 жауап

Шие мен шоколад қосылған балмұздақ

Құрамы:
Сүт – 1 стакан
Қаймақ – 2 стакан
Қант – 180 г
Жұмыртқа – 2 дана
Шие – 100 г
Қара ашы шоколад – 100 г
Балмұздақ жасау әдісі:
Шиені жуып тазалап, сүйегін аламыз. Ыдысқа салып, шиемізді тоңазтқышқа қоямыз. Ашы қара шоколадымызды да алып үкіштен өткізіп тоңазтқышқа саламыз.
Жұмыртқаны жарып жақсылап копсігенше араластырып, қант салып әрі қарай жақсылап араластырамыз. Енді сүт пен қаймағымызды саламыз да қоюланғанша араластырып арнайыбалмұздаққа арналған ыдысқа салып тоңазтқышқа 2 сағатқа қоямыз.
2 сағатсан соң аламыз да шоколадты сеуіп, бетіне шиені қоямыз. Шие консервіленген шие болса да болады.

Жақсы Жауап
барлығын араластырып морозильникке саласын деп па))

Құрамы:

Банан - 1 дана
Алма - 1 дана
Мандарин - 1 дана

Жасалуы:

http://www.gourmania.kz/2014/06/sorbet.html

------

Құрамы:

Кілегей 35,1% - 200 мл.,
Қант пудрасы - 3 ас қасық,
Таңқурай - 0,5 стақан.

Жасалуы:

http://www.gourmania.kz/2014/07/balmuzdaq.html

"СУМАЙЯ" балмұздағы....
1 л сүт
100 гр сары май
5 жұмыртқаның сарысы
1 шәй қасық крахмал
2 кесе қант
Сүтті ыдысқа құйып қайнағанша қоямыз, үстіне сары майды салып астын жәй қойып қайнатамыз, басқа ыдысқа жұмыртқаның сарысын,крахмалды салып біркелкі болғанша араластырамыз, үстіне 50 гр сүт құйып тағыда араластырамыз, осы массаны қайнап жатқан сүттің үстіне құйып қайнағанша араластырып тұрамыз, қайнап болғасын бір ыдысқа салқын су құйып сол суға ыдысымен салып суығанша араластырамызда суығасын арнайы ыдыстарға құйып мұздатқышқа саламыз.
118,502 сұрақ
305,569 жауап
153,302 пікір
67,972 қолданушы