+1 дауыс
14.4k көрілді
Кәуап (шашлык) маринадтаудың қандай тәсілдері бар? Майонезбен жақсы ма әлде уксус дұрыс па?

4 жауап

0 дауыс
Маринадтау үшін етті бөліктерге бөл, оған пияз, көк шөп, арнайы дәмдеуіштерді қосып , жақсылап араластырып 1,5-2 сағаттай бетін жауып қой. Дайын болған соң палкаларға саласың және үстінен қатқан нанның (сухари) ұсағын сеуіп қолыңмен қысып жабыстырып шығасың. Ол да дайын болса көмірдің шоғына бір рет шала пісіресің, бәрін шала пісіріп алып екінші рет таза пісіресің. Одан кейін ыдысқа салып үстіне туралған пияз сал, оның үстінен көкөністермен дайындалған уксус себесің. Болды шашлык дайын. Ал майонез қосуды естімегем де, көрмегем.
0 дауыс
Майонезбен маринадтаған жақсы, уксустың дәмі шықпайды, Ең дұрысы киви жемісінмен маринадтаған, дәмі ерекше өте дәмді болады  (1 кг етке 1 киви қосасың)
+1 дауыс
Шашлыктың етін туралған жуамен (пиязбен), жеміс уксусымен, кока-коламен, минералды сумен, майонезбен маринадтауға болады. Ең дұрысы; жеміс (алма) уксусына жуа, помидор, киви, ақ шарап, дәмдеуіштер қосып, бір сутка маринадтау.
0 дауыс
Бұрын кішкентай кезімізде кәуапты сірке қышқылының орнына қымызбен маринадтайтынбыз. Етке пияз, тұз және бұрыштан басқа дәмдеуіштер артық болады деп ойлаймын.

Ұқсас сұрақтар

...