+1 дауыс
1.5k көрілді
Толык акпарат берiнiздерш

15 жауап

+1 дауыс
 
Жақсы жауап
Ең оңай болғанда, егер алдын ала тауықты жақсылап бабына келтіріп қойсаңыз… Сонымен басты рөлдерде: бөлшектелген маринадталған тауық еті және Нарынқолдың 7 жұдырықтай-жұдырықтай картобы:)) Картопты тураймыз: Оны да арнайы специяға аунатып алған жөн: Енді қалғаны оп-оңай:) табаға (май жақпаңыз) бәрін жайғастырып, пешке қоямыз: Белгілі уақыты жоқ, піскеніне қарай шығарып аласыз, астарыңыз дәмді болсын
0 дауыс

ең жеңіл тағам ол арйне картоп қуырмасы яғни (фри)

+1 дауыс

Жұмыртка куыру оңай шығар

0 дауыс

Таңертен 5 жұмыртқаны ыссы суға қойып қой.Кішкене уақыттан кейін алып,же.

+1 дауыс

ен жеңілі фри ғо

0 дауыс
Шемішке шығар. Оны бір саусақпенде көтеріп қарадым. Жеп-жеңіл екен. Әлде жасалу жолын айтасың ба? Әлде асқазан үшін бе?
бир сткан сут кортылу жагынан,ал асказанга женил ари пайдалы сут айран манный каша гой
+1 дауыс
Сәбіз бен майға қуырылған картоп: Сәбіздітураңыз. Дәмдегіш: сарымсақтықысқыштан өткізіп, 4 ас қасық йогурт және шай қасық аскөк қосыңыз. Таяқшамен қойылатын жеңіл тамақ: Қызыл бұрышпен ірімшікті турап қосыңыз. Жасыл зәйтүн, черри қызанағын, төртбұрышты фета мен бұрышты таяқшаға қойыңыз. Ақжелкен мен йогурт қосып жеңіз. Қияр жеңіл тамағы:жасыл қиярдыортасынан бөліңіз де, ұзындығы бойынша тураңыз. Сыртынан ветчинамен қаптаңыз. Жасыл пиязбен байлаңыз. Жеміс-жидектен жасалынған жеңіл тамақтар Даршынмен себілген алма:қышқыл дәмді алманы ортасынан бөліп, үстіне даршын себу керек. Оны шағын толқынды пешке 2-3 минутқа қойыңыз.Ыстық күйінде жеңіз.Цитрустық салат: Мандарин, апельсин, кивиді төрт бұрышты етіп турап, оған түйе жаңғағын қосыңыз. Үстіне лимон шырынын себіңіз. Грейпфрут: грейпфрутты бөліңіз, 1 шай қасығымен бал қосыңыз. Үстіне мюсли дәнінсебіңіз. Сүттен жасалынған жеңіл тамақтары Йогурт:2 стақан табиғи йогуртнемесе тары қосылған айранға 1 ас қасығымен кептірілген жеміс қосыңыз (қараөрік, өрік). Үстіне даршын себіңіз. Шөптен жасалынған салқын көже:қиярды тураңыз, оған бір кесе айран, бір шай қасық аскөк, ақжелкен немесе райхан қосыңыз. Өз қалауыңызбен тұз, бұрыш қосыңыз. Апельсин мен ірімшік:Ірімшіктің екі қалың түйірін алыңыз. Апельсинді тазалап, төртбұрышты етіп тураңыз. Оны ірімшікке қосып, араластырыңыз. Үстіне жапырылған шөп себіңіз.
+1 дауыс
- 450 гр ұн - 250 гр сары май - 100 гр қант - 2 жұмыртқа - ванилин - 1 ш.қ. разрыхлитель - 5-6 алма - корица - 1 жұмыртқа сарысы Ұнға сары май + қант + жұмыртқа + ванилин мен разрыхлитель қосып жұмсақ қамыр илеңіз. Қамырды екіге бөліңіз. Майланған ыдысқа (диаметрі 20-24 см) қамырдың бір бөлігін жайып төсеңіз. Алмаларды аршып дәнектерін алып тастап жарты-жарты етіп ірілеп тұрап тізіңіз. Алмалардың үстіне корицаны молырақ етіп себіңіз. Қамырдың екінші бөлігін да жайып, алмалардың үстіне жауып, шеттерін әдемілеп бүгіп, үстін аздап тесіңіз. Бәліштің үстіне жұмыртқа сарысын жағыңыз. алдын ала ысытылған 200С духовкада пісіріңіз.
+1 дауыс
*.200 гр сүзбе *.1 жұмыртқа *.1 алма *.100 гр қант *.100 гр ұн *.мейіз *.50 гр Биос Сүзбеге қант биос пен қант қосып араластырыңыз. Жұмыртқа жарып қосыңыз. Ұн қосып араластырыңыз. Алманы аршып, ірі үккіштен өткізіңіз. Алманы мейізбен бірге қамырға қосыңыз. Бір қасықтан қамырды ұнға аунатып, қызған майға пісіріңіз. Суытып та, ыстықтай да жеуге болады. Ас болсын!
+1 дауыс
Макарондарды тұзды суға қойып қайнатыңыз. Табаға май құйып, майдалап туралған пияз бен сарымсақтарды қуырыңыз. Енді жуылып кептірілген шпинатты қосып, табаның үстіне жайып қойыңыз. Табаның ыстығымен шпинаттардың көлемі азайған кезде, бәрін араластырып алыңыз. Қалауыңызша тұз бен бұрыш қосыңыз. Енді аздап сүт немесе кілегей қосыңыз (қоспасаңыз да болады). Піскен макарондардың суын төгіп, табаға ауыстырыңыз. Енді екіге бөліп туралған қызанақтарды қосып, бәрін қайта араластырыңыз. Үстін жауып тағы 5 минуттай пісіріңіз. Үстелге апарар алдында, макарондардың үстіне үгітілген ірімшіктен сеуіп қойсаңыз күшті болады. Рас айтамын, өте дәмді! Ас болсын!
+1 дауыс
http://aspazdik.files.wordpress.com/2008/02/imҚұрамы: *.2 жұмыртқа; *.1/2 стақан сүт; *.сары май; *.нан. Жұмыртқаны тұздап, сүт қосып, жақсылап араластырамыз. Нанды тілімдерге тураймыз. Нан тілімдерін жұмыртқаға батырамыз. Ысып тұрған табаны майлап, нан тілімдерін қуырамыз. Екінші жағынан дәл солай. Таңғы ас дайын. Астарыңыз дәмді болсын!g_7146.jpg Құрамы: *.2 жұмыртқа; *.1/2 стақан сүт; *.сары май; *.нан. Жұмыртқаны тұздап, сүт қосып, жақсылап араластырамыз. Нанды тілімдерге тураймыз. Нан тілімдерін жұмыртқаға батырамыз. Ысып тұрған табаны майлап, нан тілімдерін қуырамыз. Екінші жағынан дәл солай. Таңғы ас дайын. Астарыңыз дәмді болсын!
+1 дауыс
Аз ғана сары майға сыр ерітіңіз да, үстіне жұмыртқа жарып қуырыңыз. Жұмыртқа дайын болып қалғанда аскөк қосыңыз да сервис жасаңыз.
+1 дауыс
- 3 орта улкендиктеги алма - 1 стакан кант - 100 гр сут - 1 стакан ун - 2 жумыртка - 2 касык корица - 125 гр маргарин - разрыхлитель 1- Алмадан пюре жасаныз (немесе теркадан откизиниз). Ишине корица косыныз. 2- Кант пен жумыртканы араластырыныз. 3- Майды еритип, жумырткаларга косыныз 4- Сут косыныз 5- Ун мен разрыхлительди араластырып косыныз 6- Ен сонында алма косып араластырыныз. Алдын ала ысытылган духовкада 30 мин писириниз
+1 дауыс
Ең оңай тағам, кәртөшке мен пияз бітіп қалып тек макарон қалса, құр макаронды қуыру ең оңайы
+1 дауыс

Асқазанға жеңіл тағамдар: сүтке пісірілген күріш ботқасы, тары ботқасы, асылған жұмыртқа, манна ботқасы, борщ, асылған асқабақ.

...