Броколлидан пайдалы салат Құрамы: Брокколи — 500-700гр Сарымсақ — 1 бас Қияр — 2 дана Қызынақ — 2-3 дана Болгар бұрышы — 1 дана Тұз Қара бұрыш Қызыл бұрыш Уксус — 0,5 шай қасық Сое соусы — 1 шай қасық Сұйық май Укроп Петрушка Кинза Мен брокколидің қатырылған түрін қолдандым. Брокколи қайнап жатқан суға салып, үстіне аз ғана тұз сеуіп, 5-6 сарымсақты еземіз де, қақпағын жауып, 3 минут баяу отта бұқтырамыз.(3 минуттан артық бұқтыруға болмайды, себебі брокколи езіліп, дәмсіз болып қалады.) 0,5 шай қасық уксус құйып, араластырамыз да, отымызды сөндіріп, брокколиімізді сүзіп аламыз басқа ыдысқа. Салқындағанша күтеміз. Қиярларымызды төмендегідей тураймыз. суыған брокколиға саламыз. Қызынақтарды да, болгар бұрышын да турап, саламыз. Укроп, петрушка, кинзамызды турап саламыз, Тұз, қара бұрыш, қызыл бұрыш және 2-3 сарымсақты езіп саламыз, Азғантай сұйық май құйып, 1 шай қасық сое соусын құйып, араластырамыз. Салатымыз дайын! Ас болсын!!
Қияр мен киви қосылған салат Салат құрамы: Қияр – 2 дана Киви – 2 дана Жалбыз Көк пияз Тұздық – 1 шәй қасық горчица, 1 шәй қасық зәйтүн майы, 1 шәй қасық лимон шырыны, тұз және бұрыш дәміне қарай. Дайындалуы: Қиярды тазалап жуып, қаабығын аршып, төртбұрыштап тураймыз. Дәл осылай тазалап кивиді де тураймыз. Пияз бен жалбызды майдалап тураймыз да киви мен қиярға саламыз. Басқа ыдыста тұздықты дайындап аламыз. Дайын болған сон тұздықты салатқа құйып, араластырып жалбызбен сәндеп дастарханға қоямыз.
Фунчоза салаты - морковь, лагман, піскен ет,кызыл бурыщ
Майонезсіз жасалатын өте дәмді салат
http://www.gourmania.kz/2014/09/blog-post_10.html
128k сұрақ
322k жауап
153k пікір
72.6k қолданушы