Шашлык жасағанда себетін уксустың рецебін кім біледі?
http://www.koolinar.ru/recipe/view/54073 мына жерден қарап көріңіз.
Шашлық жасағанда маринадқа фруктовый немесе яблочный уксус қосқан дұрыс. Ал дайын шашлықтың бетіне сол уксусқа су, помидор, жуа, қызыл бұрыш қосады.
Шашлак жасағанда етті маринадтап алу керек. Ол үшін кесілген етке сірке суының (уксустың) 7 проценттік ерітіндісіне майдаланған жуа, томат пастасы, "приправа для шашлыка" деген құрғақ қоспа қосып араластырып, бетін жауып қояды. Сағат сайын араластырып тұру керек. Ет окорочка болса 2 сағатта, қой еті болса 3-4 сағатта дайын болады.