Тағам, Аспаздық | 3.2k қаралды
3.2k қаралды
Торт,тәтті тағамдар дайындау үшін кейбір тағамдарға кілегей қосу керек.Бірақ мен оның не екенін білмеймін.Қандай тағам екенін айтып жіберсеңіздер.Және орысша қалай аталады?

4 жауап

Кілегей (Сливки) — сүтті сепаратордан өткізгенде алынатын, майлылығы жоғары сүт тағамы; тағамдық мәні де жоғары: құрамында А, Д, Е витаминдері мол. Кілегей 1 және 2-сортты сүттен алынады. Сепараторға түскен сүтортадан тепкіш күштердің әсерінен кілегей мен көк сүтке ажыратылады. Көк сүттің майлылығы 0,05%-дан аспауы керек. Сүттің сепараторда жақсы бөлінуіне сүттің температурасы (35-40° С болғаны дұрыс), тазалығы, барабандағы тәрелкелер саны, барабанның айналу жиілігі, сүттің қышқылдылығы факторларының өсері болады. Сепаратордан шыққан Кілегей қышқылдық көрсеткіштері бойынша бірінші және екінші сортқа бөлінеді.
рахмет!!!!!!
Кілегей деп кей жерлерде "сметананы" айтады. Торт, тәтті тағамдар жасауда көбіне сол сметананы пайдаланады.
Сонда кілегей деген қаймақпа?Әлгі ауылда сүт тартатын машинадан алатын еді сол кілегей емеспе?
кілегей деген сливки,  ал сметана деген қаймақ
Кілегей деген қаймақ.
118,379 сұрақ
305,272 жауап
153,296 пікір
67,628 қолданушы