+3 дауыс
24.1k көрілді
Барлық жемістерде ағзамызға қажетті дәрумендер болады. Білгім келгені жеміс атаулының ішінде қан аздықпен жақсы куресетін қайсы жеміс?

11 жауап

+3 дауыс
 
Жақсы жауап
Қан аздықпен күресетін тек қана мына жемістер:алма,анар (гранат),құлпынай жесеңіз де болады,

Әсіресе Анар шырыны денсаулыққа өте пайдалы.
+2 дауыс
анар асиресе.сусындардан кваста кан аздыкка пайдасы бар деп кенес берген маганда.
Квастың пайдасы барына дәлел?
Белгісіз
+1 дауыс
Жемістен бөлек вино қан көбейтеді
Арақ-шараптың ешқашан пайдасы болған емес
Белгісіз
+3 дауыс
Көркем қыз! Қан аздық (железодефицитная анемия) адамның қан құрамында темір элементінің аздығынан болатын ауру. Оны емдеу үшін Ранферон сияқты дәрілер ішу керек. Сонымен қатар, күніне бір түйір піскен алма жеген өте пайдалы. Себебі, алманың құрамында үшвалентті темір көп, алманың желінген жерінің қоңыр түске боялатыны да содан. Басқа жемістерде темірдің құрамы өте аз.
+2 дауыс
Жаңғақты әбден майдалап жесең қан көбейеді.                                           .
+2 дауыс
қан аздықққа ең керегі алма жемісі.Көк сары алма емес қызыл алма қажет кунине 1 еун жеп турсаң болады
+1 дауыс
АЛМА және ЕТ көп же. Темірдің көбі етте
0 дауыс

Анар жемісі пайдалы қанды көбейтеді

+1 дауыс

Жалпы анардың адам денсаулығына тигізер жақсы әсері көп. Сондықтан анармен дос болған дұрыс. Енді осы жайында кеңінен айтар болсақ, келесідей кеңестерге құлақ асқаныңыз абзал:

*Бала емізіп жүрген ананың омырауы жарылып, тілінетін болса, анар жемісінің қабығын ұнтақтап жараға себу қажет.

*Дизентерия не жұтқыншақ тамақ ауруына шалдыққандарға 5 г жеміс қабығын ұнтақтап, 100 г суға 10 минут ақырын қайнату керек. Содан соң дайын болған сумен ауызды шайқап, ішкен дұрыс.

*Асқазан ауырғанда анардың шырынымен тоқтатуға болады. Ол үшін жарты стақан анар шырынын ішіп тұрыңыз.

*Өтте, оның жолдарында құм тас пайда болса. Бүйрек пен қуықта байланған тастарға да анар шырыны әсер етіп, қуып шығуға көмектеседі. Ол үшін 20 минут тамақтан бұрын анар шырынын ішу қажет. Емделу мерзімі 2 апта.

*Күйік шалған жағдайда 1:10 мөлшеріндегі анар шырынын күйікке жағып, үстіне қабық ұнтағын себеді.

*Ішектердің қабынуында, іш сұйылып өткен кезде анар тұқымын қуырып, ұнтақтап, мүк гүлінің тұқымымен қосады. Содан дайын болған қоспаны қайнаған сумен ішіп тұрсаңыз, аурудан тез сауығасыз.

*Тіс ауырғанда анар тұқымын балмен қосып шайнап жесе ауру басылады.

*Қуырылған анар тұқымын ұнтаққа айналдырып, күніне 3 рет пышақтың ұшымен астан бұрын жеу керек. Ол кеуденің ауырғанын қойдырып, жүрек қағысын қалыпқа келтіреді. Сондай-ақ, сары аурудың  алдын алып, асқа деген тәбетті ашады.

*Тіс түбінің қанауына анар қабығының ұнтағына тең мөлшерде қыша шөбі мен қырмызы гүлін қосу керек. Содан оларды қайнатып, дайын болған қоспамен күніне 1 рет ауызды шайып отырған дұрыс. Емделу уақыты 10 күн.

*Жасушаларды біріктіруші ретінде анар гүлінің 1 шай қасығын 150 г қайнап тұрған суға саласыз. Сосын оны 1 сағат бұқтырып қоясыз. Осыдан әр жолы 50-60 г тағамның алдында 40 минут бұрын күніне 2 рет қабылдап отырасыз.

 

0 дауыс
Қанды ең жақсы көбейтетін қызылша! Күнде бір стакан қылып суын ішсең, 1 аптада норма болады!
0 дауыс
маған да анам анар жемісі өте пайдалы деген , әсіресе қан аздыққа
...