1кг ұн тұз,150гр маргаринді ерітіп жұмсақ қолға жабыспайтындай етіп илейміз 20минут тоңазытқышқа қоямыз,қамыр тыныққанша табаға өзіңізде қандай май түрі бар соны салып қыздырып пиязды кеспелеп турап майға алтын сары түстес болғанша тұз салып қуырамыз, салқындатамыз қамырды үш домалақ болікке бөліп ысып жаямыз бешбармақтың нанынан қалың болу керек,майға қуырған пиязды жайған қамырдың бетіне бір екі қасығын салып қолмен жағамыз ,ішке қарай айналдырамыз оқтау сияқты узын қамырды айналдырып орап домалақ зуала жасаймыз кішкене тындрып жаямыз асел немесе газплитаға салып 180градуста пісіреміз, қалған екеуінде осылай көк пиязбенде өте дәмді болады ьььььь исі мұрын жарады менде пісірмесем көптен пісірмей жүр едім