+4 дауыс
708 көрілді
Қарбыздың құрамында сахароза бар деп естіп едім сол шын ба?

1 жауап

+3 дауыс
 
Жақсы жауап
Жаздыгүні дәмі тіл үйіріп, кепкен таңдайдың шөлін басатын қауын мен қарбыздың дүкен сөрелері мен жайма базардағы саудасы қызып тұр. Бірақ бұл көкөністің нағыз
бабына келіп пісетін кезі - тамыз айының аяғы. Ол тек тәтті ғана емес, өте пайдалы жеміс. Бірақ базарға ерте түскен қарбыздардың нитраты көп, адам ағзасына тигізер пайдасынан, зияны мол. Ал баппен піскен бұл жемістің дұрыс таңдай білсе, адам денсаулығына оң әсері көп. Тіпті дәрігер-диетологтар осы кезеңде денсаулықты түзеп алуға да болады деп есептейді ...[МЫНА ЖЕРДЕ ТОЛЫҒЫРАҚ][1]


  [1]: http://www.aikyn.kz/index.php?option=com_content&task=view&id=3178
...