Белгісіз Тағам, Аспаздық | 3.4k қаралды
3.4k қаралды
Көшеде вафли стаканға  балмұздақ құйып бередi емес пе,соны жасау жолы керек еді.

7 жауап

Балмұздақ жасаудың рецептi
*Керек заттар:
1. Қаймақ – 500 грамм (қолдың қаймағы болса тіпті жақсы)
2. Кілегей-  сливки.
3. Қант пудрасы  -100 грамм
4. Ванилин немесе ваниль таяқшасы. (1 грамм жетеді)
50 грамм қант пудрасын қаймақпен араластырып, миксерлеп аламыз,сосын кілегейді жақсылап былғаймыз (миксерлейміз), ол үлкейіп, пена тәріздес масса болады, соған қалған 50 грамм қант пудрасын қосамыз да, қаймақты + ванилин қосып араластырып, тоңазытқышқа саламыз. Мұздап, қатып қалғанша дейін. Болды. бір жағынан өте дәмді, екінші жағынан пайдалы, үшіншіден каллориясын өзіңіз қадағалауыңызға болады. Майлылығы төмен болса, каллориясы да аз болады. Бұған жеміс жидек, шоколад, жаңғақ қосуға болады. Бәрі өз еркіңізде)))*
Ас болсын)
Жақсы Жауап
Айдана рахмет.Бірақ кілегей деген сгущенка емес па? ертең жасап көремін.Рахмет
[Мынаны][1]қарап көріңіз!Бірақ орысша!


  [1]: http://gotovim-doma.ru/view.php?r=901-recept-Domashnee-morozhenoe
Не үшiн орысша?
Салеметсіз бе ? балмұздақты жасау үшін алдымен сүтке 1 ас қасық құмсекер ванилин сол сутті қоюланғанша отқа қойып оны тоңазтқышқа 4 сағат қою керек.Содан кейін өзіңіздің қалауыңыз бойынша  безендіре аласыз.
Белгісіз
Состав
молоко - 250 мл,
сливки (33-35%) - 250 мл,
яичные желтки - 4-6 шт,
сахар - 80-90 г,
ванильный экстракт или ванильный сахар - 1 чайная ложка
сүт - 250 мл,  қаймақтар(33-35%) - 250 мл,   жұмыртқаның сарыуыздары - 4-6 шт,   қант - 80-90 граммның,   ванилді экстракт немесе ванилді қант - 1 шайдың қасығындай
Белгісіз
[міне][1]


  [1]:
Сүт

Құмшекер

Қаймақ

Тортқа арналған крем( бетінде тұрған кремді алса болады)

Сүтке қант қосып араластырамыз содан соң қаймақ қосамыз аздап қана содан соң ғана кремді қосып барынша араластырамыз болған соң сүзгі арқылы йогурт ыдысына немесе холадильник ішіндегі мұз қалыбына құйып қатырамыз. Дəмді балмұздақ дайын
118,416 сұрақ
305,352 жауап
153,301 пікір
67,787 қолданушы