Балмұздақ жасаудың рецептi
*Керек заттар:
1. Қаймақ – 500 грамм (қолдың қаймағы болса тіпті жақсы)
2. Кілегей- сливки.
3. Қант пудрасы -100 грамм
4. Ванилин немесе ваниль таяқшасы. (1 грамм жетеді)
50 грамм қант пудрасын қаймақпен араластырып, миксерлеп аламыз,сосын кілегейді жақсылап былғаймыз (миксерлейміз), ол үлкейіп, пена тәріздес масса болады, соған қалған 50 грамм қант пудрасын қосамыз да, қаймақты + ванилин қосып араластырып, тоңазытқышқа саламыз. Мұздап, қатып қалғанша дейін. Болды. бір жағынан өте дәмді, екінші жағынан пайдалы, үшіншіден каллориясын өзіңіз қадағалауыңызға болады. Майлылығы төмен болса, каллориясы да аз болады. Бұған жеміс жидек, шоколад, жаңғақ қосуға болады. Бәрі өз еркіңізде)))*
Ас болсын)