+1 дауыс
17.7k көрілді
Күріш көжені (күріш сорпаны) қалай істейді?

2 жауап

+3 дауыс
 
Жақсы жауап
қазанды аласың
ішіне сұйық май құйып ет, пияаз, т.б қуырып аласың
Қуырған соң су құясың (суық су болса су қайнағанша күтесін). Су негізінен қазаанның ортасына дейін немесе жоғары
су қайнады дегенде бір немесе бір жарым кесе (пиала) күрішті салып , одан артық керек емес. Себебі күріш кейін піскенде өседі
он бес, жиырма миут астын жай басып қайнатасың енді күріші пісті ау дегенше .
Ескерту: Күрішті салмас бұрын оны салқын суға шайып барып салу керек.  
Түсіндіре алдым деп ойлаймын....
мен мысалы тауықтың етін қуыргым келеді дәл осылай жасаймын ба
0 дауыс
короче студенттердің күріш көжесін айтайын. кез келген дүкендн 50 теңгеден суп сатады, әртүрлі. соны аласың. бірінші майды қыздырасың артынан етті салып қуырасың, сосын пияз, кортоптардыда салып біраз қуырасың, содан кейін су құясың 30 минут қайнағаннан кейін 50 тенгелік супты саласың. тағыда 20 минут қайнатасың соны мен көже дайын.
...