Күнбе нан деп Қазақстанның басқа жақтарында айтады. Ал оңтүстік жақтарда яғни Шымкент жақта Таба нан деп айтады. Кәдімгі шелпекке дайындағандай қамыр дайындап, нанды ашытады кейін көтеріліп, жұмсақ болып пісуі үшін. Ұнды түнде ашытып, азанға дейін ашытып қояды. Алдымен сиырдың қиынан жасалған тезегін майдалап оған от қояды, ол тезек жоқ секілді жанған кезде кесеумен тезекті майдалап үстіне тапаның бір бетіне қамырдан салып, жайып оның үсін тағы да бір тапамен жабады. Соны шоқтың үсіне қойып, үстін де тезекпен қалап тастайды. Ыстық шоққа нан піседі. Дәмі ерекше тойымды көшпелі қазақтың наны дайын болады.
Таба - дегеніміз леген сияқты формасы темірден жасалған зат. Қалың болып келеді легенге қарағанда.
Тезек -малдың қиынан жасалынатын отынның түрі. Лезде жанып кетпей бықсып жанатын отын. Тапа нан пісіргенде пайдалынады.
Кесеу - Темірді иіп тапаны қысатын құрал. Оның көмегімен тезекті бөліп, тапаны ыңғайына лайықтап қою үшін қолданылады.