Әр адамның пікірі әр түрлі,ал өз пікіріме келетін болсам,қазақтың ұлттық тағамы-ет,етсіз өмір жоқ,еттің адам өміріне пайдасы көп.Өмірде еттен жасалатын тағамдар бар,және де өзім сиыр еті мен жылқы етін жақсы көремін.
«Ет – етке, сорпа –бетке» дейтін халқымыз еттің ағзаға пайдалы, тез сіңетінін, құнды, ем-дәмдік өнім екенін, сүрленген еттің дәмділігін сақтау жолдарын жақсы білген. Еттің құрамында 73-77% – су, 18-21% – нәруыз және 1-3% – май, дәрумендердің В1, В2, В6 түрлері, минералды тұздар мен экстрактивті заттар кездеседі екен.