Тамаққа қосатын зиянды дәмдеушітер?

0 дауыс
371 қаралым
Себебі маған ертең осы сабақ болады қатты керек. Әйтпесе 2-қояды маған срочна жауап беріңдерші. Мәәә болыңдар давайте тез-тез выстрее. Болындаррр.
• Санаты: Мектеп

1 жауап

0 дауыс
Тағамға қосылатын зиянды дәмдеушілер мыналарды қамтиды:

Натрий нитриті. Е250 тағамдық қоспасы — тотықсыздандырғыш ретінде азот қышқылы деп аталатын тұз. Ол ет өнімдерінің алқызыл түсін сақтап қалу үшін қолданылады. Натрий нитритін белгілі мөлшерден көп қолданса, ол ағзаға пайдасынан гөрі зиянын тигізеді.
Глутамат тұздары. Оларды табиғи заттардан да, сонымен қатар химиялық реакция арқылы да алады. Бұл заттар қытай, жапон және корей тағамдарында және әртүрлі ет өнімінде, соның ішінде шұжық өнімі, өлшеніп оралған теңіз өніміде, көкөністерде, тез дайындалатын көжелер мен лапшаларда, фаст-фудта, әртүрлі тұздық қоспаларында, кетчупте, майонезде, снектерде, оның ішінде чипстерде кептірілген нандарда және жаңғақтарда кеңінен қолданылуда.

Ұқсас сұрақтар

0 дауыс
2 жауап
0 дауыс
1 жауап
0 дауыс
1 жауап
127,786 сұрақ
322,364 жауап
153,150 пікір
72,811 қолданушы