Лимон қышқылын қандай заттарға, тамақтарға қолданылады?

0 дауыс
790 қаралым
Лимон қышқылын қолдану. Қайда қолдануға болады?
• Санаты: Химия

1 жауап

0 дауыс

Тұрмыстық жағдайда :

Су қайнататын ыдыстардан қақты жою мақсатында қолданылады.

Тағам саласында қолданылуы:

Лимон қышқылын майонез, түрлі соустар, консервілер, өңделген ірімшіктер, джемдер, желелер жасауда қолданады. Ол консервілеу  үшін қажет, сонымен қатар  май өндірісінде ащылықты жою мақсатында қолданылады. Лимон қышқылы шараптарда, ликерлерде және лимонадтарда сергіткіш ретінде, сондай-ақ алкогольсіз сусындарға дәм беру үшін қолданылады. Бұдан басқа, ол торттарға, балмұздақтарға, кондитерлік өнімдерге, тәттілерге және карамельге дәм күшейткіш ретінде қолданылады.

Медицинада қолданылуы:

Медицинада лимон қышқылы адам ағзасындағы энергия алмасуын жақсартатын және зат алмасу процестерін жеделдететін өнімдерді өндіруде қолданылады. Косметологияда лимон қышқылы сусабындар, кремдер, лосьондар, ваннаға арналған көпіргіш бомбочкалар жасау үшін қолданылады.

Ұқсас сұрақтар

127,753 сұрақ
322,322 жауап
153,150 пікір
72,778 қолданушы