0 дауыс
4.1k көрілді
Иммобилизациялаудың ферменттердің белсенділігіне әсерін зерттеу зертханалық жұмыс

1 жауап

0 дауыс

 Ашытқыларды өсірудің технологиялық  процесі келесі негізгі этаптардан  тұрады: қоректік ортаны дайындау, ашытқыларды өсіру, бөлу, формалау, престелген ашытқыларды буып – түю, кептіру,кептірілген өнімді буып – түю.

Бұл схема 5 - суретте көрсетілген. Қою меллассаны сақтау орнынан 1 өндіріс ыдысына ауыстырады  3,  таразыда 4 өлшейді. Меласса ерітіндісін жинағышта 6 дайындайды, стерилизаторда 7 стерилдейді де, кларификаторда 8 қалдырады, 12 сиымдылығы арқылы ашытқы өсетін  14,15,16,17,22,23 аппараттарына келіп түседі.

Ашытқыларды өсіру процесі маткалы және тауарлы ашытқы алудан тұрады. Маткалы ашытқыларды алдымен лабораториялық заводтарда, цехта ашытқы өсіретін

Аппаратта алады: 14 – бірінші деңгей, 15 – екінші деңгей, 16 – үшінші деңгей, 17 – төртінші деңгей. Тауарлы ашытқыларды  мына аппараттардп алады: 16 – бірінші деңгей, 17 – екінші деңгей. Тауарлы ашытқыларды алу бір немесе екі деңгеймен жүреді (22 – бірінші деңгей, 23 – екінші деңгей , )ол заводтағы технологияға байланысты.

Ашытқы өсіретін аппарат 24 таңдамалы болып келеді. Оны тауарлы ашытқы алуда қолданады. Бұл аппаратта ашытқының пісуі жүреді. Азот және фосфор тұздарын суда 9,10,11 сиымдылықтарында ерітеді. Бұл  13 сиыдылық арқылы 14,15,16,17,22 және 23 ашытқы өсіретін аппаратқа келіп түседі.

Өскен ашытқыларды культуральды ортадан 18,25 сепараторлар арқылы бөліп алады.19 және 26 сиымдылықтарда жуады да, қоюлатып, алынған ашытқы сүтін 20,21 және 27 сиымдылықтарға жібереді (тауарлы ашытқылар ). Ашытқыларды соғы рет сұйықтан бөлу  28 ваккум – фильтрлерде жүргізеді. Алынған ашытқыларды формалап, буып, мұздатқыш камерасына  33 жібереді. Кептіру агрегаттарында 30  кептірілген ашытқыларды автоматтарда 31 буып – түйіп, мұздатқыш камерасына жібереді.  

Толығырақ: https://www.referat911.ru/Biologiya/immobilizdengen-ferment/564077-3343532-place4.html

Ұқсас сұрақтар

0 дауыс
0 жауап
0 дауыс
0 жауап
0 дауыс
0 жауап
...