Қой терісін де үйітіп жейтін бе біз ?

0 дауыс
650 қаралым
Қойды сойғанда, терісін сыпырмай, бүтін теріні үйітіп, сосын теріні қоса поршалап, ішек қарнын алып тазалап әрине, бездерді де алып тыстап,  Ет асқанда сол терісі орнындағы етті пісіре беріп, тамақ қып жеуді біле сіздер ме  ?  сіздер жақта бар ма  ?
Таныстыра отырыңыздар  ..
Жалпы сұрақ

1 жауап

0 дауыс
Жақсы жауап

Тек қана қойды ғана емес сиырды да солай сойғанын көргенмін. Оны ұйытып сою деп атайды біз жақта. Етінің дәмі һзгеше, кішкене ысталғанға ұқсайды.

Керемет !  Дәмі де тым майлы дейді мыш, тері асты майы болғасын, солай ма екен  ?   Ерте заманда қалай ұйытады екен ә  ?  Әурешілігі көп болатыны анық.  Дегенмен, теріні ұйытып қойса Таза болатын сияқты маған.
127,678 сұрақ
322,184 жауап
153,247 пікір
72,701 қолданушы