Математика | 265 қаралды
265 қаралды
Жол журу тиис 325 км биринши куни жолдын 0,4 екинши куни жолдын 0,2 калды ?

1 жауап

Барлығы 325 км жол.

Бірінші күні жолдың 0,4 бөлігін жүрді. Ол 325*0,4=130 км-ге тең.

Екінші күні қалған жолдың 0,2 бөлігін жүрді. Онда, ол 325-130=195 км-ден 195*0,2=39 км жол жүрген.


Қалған жол 325 - (130+39) = 156 км.

118,383 сұрақ
305,281 жауап
153,296 пікір
67,643 қолданушы