Картоптардың негізінен сыртқы келбеті мінсіз де, көп мөлшердегі мінмен де ерекшеленбеуі қажет. Сыртынан гөрі, құрамындағы нитрат мөлшерін арнайы прибор - нитратометр арқылы өлшеген жөн.
![descriptionо][1]
Ал мынандай картоптарды алмаған жөн.Алсаң да жақсылап пысырмасаң, токсиндер бөлінеді.
![descriptioьоn][2]
![descriptлзion][3]
![descriptionлш][4]
[1]:
[2]:
[3]:
[4]:
Картоптың қатты, тығыз болуы шарт.Ұсақ картоптар пайдалырақ. ОПТОвой мөлшерде алғанша, 1-2-3 килограммдап алсаңыз игі, бұл жағдайда әр картопты тексеріп алуға мүмкіндік туады. Салат-сорпаға құрамында 10-13 % крахмал, ал духовкіде пысыру, пюре жасау үшін 14-25% крахмал бар картоп тиімді және картоп таңдағанда сыртқы қабатын ақырын ашуға тырыс, егер үйреншікті "қытыр" дыбысы шықса, ол табиғи КАРТОП.
![descriptionо][1]
Ал мынандай картоптарды алмаған жөн.Алсаң да жақсылап пысырмасаң, токсиндер бөлінеді.
![descriptioьоn][2]
![descriptлзion][3]
![descriptionлш][4]
[1]:
[2]:
[3]:
[4]:
Картоптың қатты, тығыз болуы шарт.Ұсақ картоптар пайдалырақ. ОПТОвой мөлшерде алғанша, 1-2-3 килограммдап алсаңыз игі, бұл жағдайда әр картопты тексеріп алуға мүмкіндік туады. Салат-сорпаға құрамында 10-13 % крахмал, ал духовкіде пысыру, пюре жасау үшін 14-25% крахмал бар картоп тиімді және картоп таңдағанда сыртқы қабатын ақырын ашуға тырыс, егер үйреншікті "қытыр" дыбысы шықса, ол табиғи КАРТОП.