Жалпы сұрақ | 1.4k қаралды
1.4k қаралды

Катер 105 км қашықтыққа ағыспен 5 сағат жүзді, ал ағысқа қарсы 7 сағат жүзді. Катер осы жылдамдықпен 108 км қашықтықты көлде неше сағат жүзеді?

А) 6 сағат  В) 4 сағат С) 7 сағат Д) 5 сағат

2) Моторлы қайық 36 км қашықтықты ағыспен 2 сағат, ағысқа қарсы 3 сағат жүзді. Сәл осы қашықтықты неше сағат жүзеді?

1 жауап

1)(V+V1)*5=105км

V+V1=21км/саг

V=21-V1

(V-V1)*7=105км

V-V1=15км/саг

V=15+V1

2*V=36км/саг

V=18км/саг

V1=21-18=3км/саг

T=108/18=6саг

 

2)(V+V1)*2=36км

V+V1=18км/саг

V=18-V1

(V-V1)*3=36км

V-V1=12км/саг

V=12+V1

2*V=30км/саг

V=15км/саг

V1=18-15=3км/саг
Жақсы Жауап
118,378 сұрақ
305,267 жауап
153,296 пікір
67,627 қолданушы