Азуға кедергісін тигізетін 11 азық түлік!
1. Қант. Азғысы келетін адам біріншіден – Шәйді және кофені қантсыз ішуі қажет. Және қанты көп сок немесе сусынды қолданбағаны жөн.
2. Картоп денсаулыққа пайдалы, тек қайнатылғаны мен пешке пісірілгені.
3. Азық-түлік, Ұны бар. нан тәрізді булочка, жоғарғы сорттан жасалған ақ нан, сдоба, пирог, торт деген нәрселерді мәзіріңізден алып тастаңыз.
4. Ұзын ақ күріште крахмал өте көп, сіздің дене бітіміңізге жақсы әсерін бере қоймайды. бірақ күріштен толыңымен бас тарту қажет емес, тек аптасына 1-2 рет жесеңіз жеткілікті. Орнына қара қоңыр күріш қолданыңыз, оның ішінде ағзаға керектінің барлығы сақталады.
5. Тез дайындалатын каша, мюсли. Тез дайындалатын тағамдарда «бос» углевод бар, уақытша тоқтықтың әсерін беретін.
6. Қуырылған ет, тауық етінде холестерин өте көп.
7. Қуырлған, сало, шұжық, сосиска, карбонат – бұл мәзірлер азуға кедергісін келтіре қоймастан, бүкіл организмге зиянын келтіреді.
Бұл етті және мәзірді аз қолдану қажет.
8. Шпрот, кептірілген балық, консервіленген майда қуырылған балық. Құрамында май артық болғандықтан азуға қатты кедергі келтіреді.
9. Сливочное майы – бұл азық, құрамында каллори мен май өте көп. Бірақтан, Толығымен бас тартуды дәрігерлер құптамайды: сливочное майының құрамында А, D, Е, РР, деген витаминдер бар және де В, майлы кислота, углевод, белкок, кальций, калий, железо, магний, марганец, медь, натрий, фосфор, цинк. Бұларсыз терімізді қалыпты сулу қылып ұстай алмаймыз, тырнақ мен шашыңызға да керек.
Ең бастысы- қолдану тәсілі мен нормасынбілу қажет, 10 грамм аптасына 6 рет
10. Майонез, соның қатарында «Лайт» деген жазуы бар болса да. Одан көрі майонезді қолдан жасауды үйреніп алғанымыз жөн: Оның пайдасы көбірек әрі сіздің тағамыңызға керемет дәм береді.
11. Чипсы, қытырлақ сухарилір, арахис дейтін дәнек және кез келген «тез дайындалатын тағам».