0 дауыс
4.8k көрілді
Сушидың адам ағзасына зяины мен пайдасы қаншалықты?

1 жауап

0 дауыс

Суши - дәмді, пайдалы, зиянды құрамдас бөліктері жоқ, калориясы төмен тағам түрі.Диетолог мамандардың айтуы бойынша, суши пайдалы ғана емес, сонымен қатар үйлестірілген тағам түріне жатады. Яғни, оның құрамында ағзаға пайдалы дәрумендер мен минералдар топтамасы бар. Сушиды шикі балықтан әзірлеп, ішіндегі пайдалы заттарын жоғалтпайды.Тойымды сушидың құрамында калорий мөлшері өте аз болады. Бір суши құрамында (50 г) 62-90 калория бар болады. Суши құрамында 5 есе көп денсаулыққа пайдалы дәрумендер мен минералдар бар.Ғалымдардың айтуынша, сушиді сүйіп жейтін адамдардың ми жұмысы жақсы болып, асқорыту жүйесі мен жалпы иммунитеттері мықты болады.Ал соңғы жүргізілген зерттеулер көрсеткеніндей, суши стрестерге төтеп бере алады екен. Статистика бойынша, кішкентайынан теңіз өнімдерін жейтін жапондықтар басқаларға қарағанда 3 есе кем депрессияға шалдығады-мыс.Теңіз өнімдері қатерлі ісіктің алдын алып, жүрек ауруларынан сақтайды. Сондай-ақ диета атаулысын білмейтін жапондық қыздар қашанда артық салмақтан қиналған емес.Еш температуралық өңдеуден өтпейтін теңіз өнімдері құрамында пайдалы тұздар, аминқышқылдар, дәрумендер мен минералдар сақталады. Құрамында сондай-ақ А, В тобының дәрумендері, магний, калий, кальций болады. @Сания Аринова

Керісінше пікір:

Адамдардың көпшілігі сушиді колориясы аз тағам деп санайды. Алайда Ратгер Университетінің (АҚШ) ғалымдары жүргізген зерттеу нәтижесінде бұл тағамның денсаулыққа зиян келтіруі мүмкін екені анықталды.Зерттеу нәтижелеріне сәйкес, теңіз өнімдерінен дайындалатын бұл тағамды жақсы көретіндер жүрек-қан тамыр ауруларына шалдығуы ықтимал. Сушиді жеген адамға балықтың құрамындағы сынаптың көп мөлшерде болуы қауіп тудырады.Балық құрамынан табылған метил сынабы жүрек ауруларының туындауына себеп болып, ми мен жүйке жүйесінің дамуына кері әсерін тигізіп, когнитивті функциялардың төмендеуіне әкеледі.

...