+1 дауыс
615 көрілді
Бруцеллез ауруын жұқтырған сиыр малының етін қайнатса, зияндылығын жоятыны рас па?

2 жауап

+1 дауыс
ҚР Үкіметінің 2013 жылғы 8 тамыздағы №814 «Ветеринарлық (ветеринар-санитарлық) ережені бекіту туралы» қаулысының 1062тармағында малды тексеру кезінде «Бруцеллез» ауруына оң нәтиже табылған жағдайда малды сойып, етін өңдеуге болатындығы көрсетілген: «Қолайлы аймаққа жаңадан келіп түскен жануарларды (оның ішінде асыл тұқымды) Кеден одағының талаптарына сәйкес кемінде күнтізбелік 21 күн ішінде қалған жануарлардан оқшау ұстап, (профилактикалық бақылау) бруцеллезге, ал, аталық қошқарларды инфекциялық эпидидимитке диагностикалық зерттеулерден өткізу қажет.

Бруцеллезге оң нәтиже алынған жағдайда жануарларды кейіннен сою және пісірілген шұжықтар мен консервілік бұйымдарға өнеркәсіптік өңдеу үшін жеткізушіге қайтарып береді».
0 дауыс
Иә ұзақ қайнатсан бруцеллез қоздырғышы жойылады. Жоғары температураға төзімсіз. Деп жазылған негізі біз оқығанда, сонда да жемеген дұрыс ғой.. Ол ауруды көбіне ауру жануарды сою барысында жұқтырады, дұрыс пісірмей жегеннен
...