«Нағыз бал ешқашан сұйық болмайды. Жасанды балды ажырату үшін ыдыстың сыртынан қарасаң, арғы жағын көруге болады.Таза балды 20градус қойса сосын оған қасықты тік тұрғызса тұруы керек.Балға крахмал не ұн қосылғанын байқау үшін одан 1 қасық алып суға салып сосын 1 тамшы йод тамызса түсі көкшіл тартып өзгерсе құрамында болғаны.Сосын қант не су қосылса газетке тамызып көрсе орны қалып суланады.Таза балдың иісі өзгеше болады тілге кішкене салса ауызда бірден еріп кетеді және шәйдің түсін өзгертпейді.негізі таза балды табу өте қиын,сондықтан мықты омарташылармен хабарласып алуға болады