Тырысқақ ауруы орын алған аудандарға барған күннің өзінде қауіп үлкен емес. Қарапайым сақтандыру шараларын сақтасаңыз болғаны. Тырысқақ тіркелген ауданның барлық адамдары (келушілер немесе тұрғындар) келесі ұсынымдарды сақтауы тиіс: Шыны қышадағы химиялық тазартылған, немесе қалбырдағы газдалған суды ғана ішіңіз. Шыны қышадағы сусындарды пайдалану кезінде, ыдыстың бұзылмағанына көз жеткізіңіз. Суды залалсыздандыру үшін: суды 1 минут қайнатып немесе сүзгіден өткізіп және 1 литр суға 2 тамшы тұрмыстық ағартқышты немесе %-тік йод таблеткаларын қосыңыз. Суқұбырының суынан, құйылып берілетін сусындар мен мұздардан аулақ болыңыз. Қолыңызды сабынмен жиі жуып тұрыңыз. Егер қолыңызда су немесе сабын болмаса, спирттік тазарту құралын пайдаланған дұрыс (құрамындағы спирт 60 пайыздан кем болмауы тиіс). Әсіресе тамақтанар алдында, тамақ дайындарда немесе әжетханадан келген соң қолыңызды мұқият жуыңыз. Ыдыс жууға, ас әзірлеуге, сонымен қатар мұз дайындауға шыны құтыдағы, қайнаған немесе химиялық тазартылған суды пайдаланыңыз. Тағамға қатталған өнімдерді, немесе ыстық күйінде берілетін жаңа піскен асты пайдалану керек. Шикі немесе дұрыс пісірілменен еттер мен теңіз өнімдерін, тазартылған жеміс-жидектерді жемеңіз. Судың немесе су көздерінің улануын жою үшін санитарлық талаптарға сәйкес улы дәреттерді кәдеге асырған жөн.