0 дауыс
3.9k көрілді
Жұқпаны яғни Лавашты қалай дайындайды? Жасалу тәсілін айтсаңыздар.
не нәрсе ол
Менде түсініп тұрған жоқпын және ондай тағамды бірінші рет көріп тұрмын?
Жұқпа деген ЛАВАШтың сырты.
ААА түсінікті

2 жауап

+2 дауыс
Қамырды жұқа етіп жайып,үлкен бөліктерге бөліп,ыдысқа салып,баяу отқа екі жағын кезектеп пісіреміз.Дайын болған қамырға қайнаған су құямыз сосын оған айранмен тұз саламыз.Күйдірілген сары май салуғада болады ұнатсаңыздар.
0 дауыс
Жұқпаның қамырына тұз, су және ұн қажет. Скаворотканыздын размерине карай камырынызды жука етип жаясыз, кейін табанызды отка койып кыздырасыз. Табаны аз ғана майлап жукпанын алгашкысын салып кызарганша писиресиз, кейін екінші жагын аударып екінші жукпаны саласыз дал осылай аударып жукпанын барлығын бирдей писирип аласыз . Пискен сон мата дастарханға орап 5-10 минутка койып койсаныз жукпаныз жумсак болады. Баскалар калай истейди билмедим озим осылай жасаймын жукпа жумсак арасына озиниз калаганынызды салып дайындасаныз болады.
...