Ағзаңызға дәрумендер,органикалық заттар жетіспейді.Немесе тұқым қуалаушылықтан да болуы мүмкін.Немесе дәрігерге қаралығыз.төмендегі халық емін пайдаланып көріңіз.Төменде көрсетілген бірнеше тұнбаны қолданып көріңіз және міндетті түрде тамақ мәзіріне бал, сиыр еті, ашытқы қосылған тағамдар, бұршақ, жұмыртқа қосыңыз.* Ақжелкен (петрушка) мен иісті желкенді (сельдерей) шырғанақ (облепиха) майына араластырып, шаш түбіне жағыңыз.* Шаш түсіп қалмас үшін аптасына бір рет өсімдік майымен сылап тұру керек. Түйeошаған (репейный) және шабдалы майымен сылау жақсы нәтиже береді.* 1 ас қасық балшытыр (медуница) шөбіне 1 стакан ыстық су құйыңыз да, біршама уақыттан соң сүзіп алып, тұнбаны шаш түбіне ысқылап жағыңыз.* 2 ас қасық итмұрынға 1 стакан қайнаған су құйып, 15 минуттан соң сүзіп алып, тұнбаны шаш түбіне ысқылап жағыңыз, ол шашты қатайтады.* Адамтамыр (женьшень — Қиыр Шығыста өсетін, Қытаймедицинасында тамыр дәрі есебінде қолданылатын өсімдік) тамырынан тұнба дайындаңыз. 10 грамм тамырға 200 мл су қажет. Тұнбаны басты жууға қолданыңыз.* Ерте ақ шаш түскенде шаштың түбіне шие, таңқурай (малина), қара бүлдірген(ежевика), сәбіз шырынын жағыңыз.