Тағам, Аспаздық | 2.6k қаралды
2.6k қаралды
Менің інім быйыл 12 жаста!Ол жас жеткіншкетер арасындағы Іле командасында қақпашы!Кеше дайындыққа барған кезде футбольный доптың орнына валейбольный  допты алып кетіпті!Негізі оған мен кінәлімін алдын күні менің достарымның бірі футбольный доп сұрап үйге келген!Сосын інімнің добын бере салғам!Ал інім келгенде допты орнына сала салам әзірге байқамай тұрсын деп өзімнің валейбольный добымды сумкасына салып қойдым!Негізі мен олардың дайындық күнінен шатасыппын мен бүгін екен десем кеше екен!Енді кәзір маған ренжіп,маған голупсы жасап бересің бүгін сол үшін дейді!Ал мен тамақ жасау мүлде білмейім!   Және онымен қоймай сағат беске достарымды шақырдым соларға тамақ жасап короч дастарханды жайнатып қоясың диді!Ал мамам жұмыста,ағам да солай әпкем ауылда үйде сіңілім екеуміз ғана інім шомылуға кетті!Мамаға звандасам мені арластырма допты қалай алдың продуктыны да солай алып тамақ жаса десе жаса деді,ағама звандайын десем ініме қой деп айтшы деп жұмыс кезінде оған звандауға болмайды ал сіңілімнің күтушісі бүгін сұранып кеткен!Уфф достар басым қатып кетті қалай жасйды голупсыйды?
Достар барлығыңа рахмет!Тамақ жасайтын адам таптым!

4 жауап

Ол ушин:болгарский, куриш, тартылган ет, бурыш, туз керек.Фарштын дамине карай дамдеуштер косасын.Куришти тостакка шала кафнатып аласыз.Ол езилип кетпеуи керек.Сосын жанагы заттарды араластырып, болгарскийдин ишин тазалап саласыз.Сосын оларды кайнаган суга писиресиз.Асыныз дамди болсын.Казакша арип жок телефонымда кеширим сураймын)))
рахмет коп!

Мұздатылған болгар бұрышынан дәмді ас

http://www.damdialem.kz/2014/01/blog-post_9809.html

басқа да дәмді тағамдардың рецептері (қазақша рецептер суреттерімен) http://gourmania.kz

Белгісіз

Құрамы: Болгар бұрышы - 10-15 түйір Фарш - 400 гр Күріш - 1 стақан Пияз - 2 дана Картоп - 2 - 3 дана Томат пастасы - 1 асқасық Сарыуыз - 1 Қара бұрыш Тұз Сарымсақ - 2-3 түйір Сұйық май - 0,5 стақан Аскөк Бұл бұрыштарды жазда тазалап, жуып салған болатынбыз мұздатқышқа, сондықтан жуудың қажеті жоқ. Фаршқа алдын-ала жуылып, жібітілген күріш, ұсақтап туралған пияз, тұз, қара бұрыш салып, сұйық май құйып, араластырамыз. Мұз боп тұрған бұрышымыздың ішіне дайын фаршымызды саламыз,бір саусақтың орны қалатындай орын қалдыру кекек. Себебі пісу барысында күріштер ісініп, бос жерлер толады да, бұрышыныз жыртылып кетпейді. Пиязды турап майға қуырып, томат пастасын салып, араластырамыз. Картоптарды да қалаған пішінде турап, қуырып, тұздап, үстіне бұрыштарымызды жайғастырамыз. Салқын су құйып, бір қайнағаннан кейін, оттың астын басып, Қазанның бетін жауып, баяу отта 40 минуттай пісіреміз. Тұзы аздау болса, тұз салып, қаласаңыз сарымсақ та салсаңыз тіптен дәмді болады. Піскен тағамымыздың үстіне аскөк себеміз. АС БОЛСЫН! P.S БАЙҚАҒАН БОЛСАҢЫЗДАР, БОС ЖЕРЛЕР КҮРІШ ПЕН ФАРШҚА ТОЛДЫ.

Бірінші тексеріп ал қақпаға жақсы тұра мекен
охо керемет ақыл!
охо өте күшті. енді бұлардың бір кемістігін айтайын. қанша минутта нени пісіреді, содан кейін қанша миутта қайсын салады.уақытысын айтпадыңдарма. сондада болса рахмет көп.
сізге де рахмет кемшіл тұстарын тапқан ал мен тамақ жасамайтын болдым мәселемнің шешімін тауып алдым!
Тамақ жасамайтын болдым деп қуанбай-ақ қой, бәрібір бұдан қиын тамақтарды жасайсың болашақта, оған дейін үйіңде дәмсіз болса да жасап үйрене бер болашақта пайдасын көресің..
Әрине үйренмғой жалпы мамам постоянна қасына шақырып алып тамақ жасағанда қара қалай жасаймын үйрен деп жиі ұрсады,мен өзім мән бермейім енді болашақта мән беретін болам!
119,128 сұрақ
307,339 жауап
153,315 пікір
68,907 қолданушы