Тағам, Аспаздық | 751 қаралды
Қант мөлшері құлпынайға қарағанда лимонда көп екен,распа?(Ғаламторда оқығаным бар еді) Дәміне қарап қант лимонда көп деу қызық екен. Лимонның құрамында егерде қант көп болатын жағдайда неге оның дәмі ащы. Ал құлпынайдын құрамында қанттан басқа не бар,дәмін тәтті қылатын?

3 жауап

Лимонның дәмі ащы емес, қышқыл. Себебі оның құрамында лимон қышқылы көп. Ал құлпынайда қышқыл жоқтың қасы. Жемістерде қант глюкоза, фруктоза, сахароза түрлерінде болады. Толық мына сайтта: http://dieta-produkt.ru/pitanie/pitanie-dlya-poxudeniya/soderzhanie-saxara-vo-fruktax

Жақсы Жауап

Лимонда қант мөлшері көп ал құлпынайда өте аз

Лимонда қант мөлшері аз.
Белгісіз

Лимон жемісінде әртүрлі органикалық қышқылдар (негізінен, лимон қышқылы), қант, 40 миллиграмм пайызда С дәрумені, В1, В2, РР дәрумендері бар. Қабығы эфир майына, пектин заттарына, дәрумендерге бай. Шырынының құрамында 5-7,2 пайыз лимон қышқы-лы, 1,9-3 пайыз қант, темір, эфир майы, кальций, ка- 
лий кездеседі.

Лимон құлпынайға қарағанда қышқыл.

125,230 сұрақ
316,317 жауап
153,263 пікір
70,752 қолданушы