Тұздың химиялық әсері қандай?

0 дауыс
385 қаралым

тұз консерватор болсада,орамжапыраққа көп мөлшерде тұз қосатын болса,тұзды аз салғандағы ға қарағанда нашар сақталады.Неліктен?

Химия

1 жауап

0 дауыс

Капустаны тұздағанда немесе маринадтағанда тұздан басқа қант, уксус, қызыл бұрыш приправасы да қосылады. Барлығы қосылып, капустаның дәмін келтіріп, ұзақ сақталуына себеп болады. Жалғыз тұзбен ештеңе шықпайды. 

химиялык тургыда жауап болса дурыс болар еді ниетне рахмет
127,680 сұрақ
322,221 жауап
153,247 пікір
72,703 қолданушы