Тұздың химиялық әсері қандай?

0 дауыс
416 қаралым

тұз консерватор болсада,орамжапыраққа көп мөлшерде тұз қосатын болса,тұзды аз салғандағы ға қарағанда нашар сақталады.Неліктен?

• Санаты: Химия

1 жауап

0 дауыс

Капустаны тұздағанда немесе маринадтағанда тұздан басқа қант, уксус, қызыл бұрыш приправасы да қосылады. Барлығы қосылып, капустаның дәмін келтіріп, ұзақ сақталуына себеп болады. Жалғыз тұзбен ештеңе шықпайды. 

химиялык тургыда жауап болса дурыс болар еді ниетне рахмет

Ұқсас сұрақтар

0 дауыс
0 жауап
21.10.2021 • Санаты: Химия Белгісіз сұрақ қойды
127,804 сұрақ
322,402 жауап
153,153 пікір
72,838 қолданушы