+2 дауыс
1.5k көрілді

Бүгін бір балық пісіріп көрмекшімін. Ауылда ылғи әжем дайындап мен "дайын асқа тік қасық"болушы едім. Енді өзіме өзім қызмет етейін. Балықты қалай пісірсе құрамында дәрумендер сақталады? Қуырса ма, буға пісірсе ма? Қандай майға қуырған дұрыс? Піскен -піспегенін қалай біледі? Қалай дәмді етуге болады?

4 жауап

+2 дауыс
 
Жақсы жауап

Балықты буға пісірсе құнарлылығы сақталады. Өсімдік майына пісірсе дәмді болады. Піскенін біл үшін шанышқымен тесу керек. Егер тескен жерден мөлдір сөл шықса балық піскен болады.

0 дауыс

Маиға пысрсен оте дамды болады балық пыскен кезде куген секілді қызарады сол кезде ол пседі болд сол

 

ыхыхы жақсы пісіретін сияқтысыңғо )
+1 дауыс

Көркемтай, балықтан дайындалған тағамдардың қай-қайсысы да әрі дәмді, әрі денсаулыққа да пайдалы екеніне дау болмас. Балық мәзірін дайындаудың жолдары өте көп болар, бірақ мынау менің жеке, балықты буда пісіру тәсілім, өте дәмді. Мүмкін ұнап қалар, мына http://jakup.ucoz.ru/blog/bumen_dajyndal_an_baly_m_ziri/2013-12-20-56 жерден толық дайындау жолын суреттерімен көре аласың.

Жако аға рахмет! Сүтке пісіріп көру керек екен, ілгері естімеген әдіс. Сілтемені аспаз достарыма таратып жіберейін.
+1 дауыс

Піскенің түріне қарап білуге болады,пышақпен тіліп жіберуге болады,сосын ЖЕП көруге болады.

Дәмді ету үшін білмеймін әжем ешқандай дәмдеуіштер қоспай өзің қуырып дәмді етеді!

...