Қытайдың лапшаларынан, Роллтонның пюрелерінен асқазаныңды құртқаннан басқа ешқандай пайда болмайды!
Дұрысы таңертең тұрған кезде жуынуға барардан бұрын асханаға кіріп 1 дана сосиска мен 1-2 жұмыртқаны (жұмыртқа тез ашылуы үшін суға 1 қасық тұз қосыңыз) суға салып, ал екінші кастрюльге 1 қасық тұз салып газға қойып кет.
Жуынып шыққаннан кейін бөлмеңе киінуге барардан бұрын жұмыртқа мен сосиска тұрған кастрюльдің астындағы отты төмендетіп, екінші кастрюльде қайнап жатқан суға спагетти салып кет.
Өзің киініп, шығуға дайын болған кезде асханаға келіп судан дайын спагеттиді тарелкаға салып, үстіне сосисканы турап, жанына жұмыртқаны екі бөліп сал.
Уақытты алмайтын, тез, әрі тойымды тағам дайын!
P.S. Осы әдіспен неше түрлі гарнирлер дайындауға болады. Егер күріш, гречка сынды түрлі жармаларды дайындайтын болсаң алдын ала сүт, май, қант дайындап қойып соларды қосып каша дайындасаң болады :)
«Сұлтан» макароны
4 адамға арналған: 1 қалта «Сұлтан» макароны, 200 г консервіленген көксерке, 150 г саңырауқұлақ, 400 г қызыл қызанақ, ½ стақан зәйтүн майы, сарымсақ, ақжелкен, дәміне қарай тұз, ұнтақталған қара бұрыш.
Дайындалу әдісі: Тазалап жуылған саңырауқұлақты ұзыншалап кесіп, жай отта зәйтүн майына 15 минут жеңіл қуырып аласыз. Майын сырқып, консервіленген көксерке, тұз бен бұрыш қосып, жақсылап араластырасыз. Басқа бір ыдыста сарымсақты аздап қуырып аласыз. Туралған қызанақты араластырып, татымына қарай тұз бен қара бұрыш қосасыз. Қақпақты жауып, тұздықты 30 минут дайындау керек.
Қайнап жатқан тұз қосылған суға 1 литр суға 100 г мөлшерінде «Сұлтан» макаронын салып, дайын болғанша 10-12 минут қайнатасыз. Суын төгіп, макаронды арнайы ыдысқа саласыз. Үстіне саңырауқұлақ қосылған көксеркені салып, тұздықты құясыз. Тағамды ұсынар алдында майдалап туралған ақжелкенмен әрлендіріңіз.