Пропеин емес Протеин.Протеин -деген әдемі атаудың артында қарапайым ақуыз деген кез келген жануардың ағзасының құрамдас бөлігі жатыр.
Ал қоспалар, жаттығушы адамның асындағы сол ақуыз жетіспеушілігін толықтыруға бағытталған.
Ақуыз таза күйінде ешбір табиғи тамақта болмайды. Бірақ, жүз пайыздық эталонды ақуыз деп кәдімгі жұмыртқаның ақуызы саналады.
Ақуыз (жандарыңа жақса протеин десеңдер де болады) етте көп болады. Бірақ ірі қара мен қойдың етінде сонымен бірге майы да көп, сәйкесінше холестерин (өте зиянды, қан тамырларын қоқыстайтын элемент) көптігінен, көптеген бұлшық ет өсіруші спортсмендер қайнатылған, немесе терісі сыпырылған гриль тауық етін тұтынады.Әсіресе, тауықтың төстігі ақуызға бай, бірақ майы аз болғандықтан атлеттердің сүйікті тағамы..
Сонымен қатар асбұршақтар, гречка ақуыздың қайнар көзі.
Ал айтылып отырған қоспалар, ақуызға бай азық түліктер негізінде жасалады.
Асбұршақ (Соя), Бидай, Ет және сүт негізіндегі протеиндер болып бөлінеді.
Кей адамдар сүтке алергиясы бар, ағарған ішсе іші өтеді, олар протеин таңдағанда бидай мен ет негізіндегі протеин алғаны дұрыс.
Бірақ тамақтан алатын ақуыздан бөлек, қосымша протеин жеудің бұлшық ет өсірудегі сиқырлы күші де, оның якобы сұмдық зияны да тым асыра сілтенген.
Қарапайым строй материал протеин деген. Ағзаңның қажетіне қарай мөлшерін есептеп ал да рахатыңа пайдалан.