Қызық сұрақтар | 9.2k қаралды
пакетте 7 кг қант бар,200гр кір тасты пайдаланып, табақшалы таразымен 3 рет өлшеп, 2 кг қантты қалай бөліп алуға болады
Сұрақтың жабылу себебі: Жақсы жауап алынды

4 жауап

Белгісіз
200гр табақшалы таразынын бір жағына қоямыз. Сосын 7кг екі бөлеміз таразының тең болу керек. 7кг онын бір жағында 200гр тас тұр. Сонда жалпы салмақ- 7,200гр екі бөлгенде- 3,600 шығады. Бірет өлшедім. Мына жерде 200гр тас қалай екі бөлініпи кетеді деген сұрақ туу мүмкін ол бөлінбеді, тек қанттың бір жағында қалды, өант қайта тас жағы 3,400гр бір жағы 3,600 болып бөлінді.

екінші өлшегенді тағы осы әдіспен 3,600 алып бөліміз. Оған тас қосылады сонда 3,800 екі бөлсек 1,800гр шыгады. Енді бұған 200гр жетпейді. гир тасының салмағы 200гр. сомен үшінші өлшегенде гир тасымен бірдей етіп өлсем 1,800ге қосамыз сонда 2кг бөлініп алады
Жақсы Жауап
кешіріңіздер екінші бөлгенде тасты пайдаланбай 3,600 болеміз сонда 1,800 шыгады. (өңдеу деген менде көрінбей тұр, пікір жазбай өңдей салайын десем)
1.7200ді 2ге бөлетін болсақ 3600яғни 3600гр қант тең 3400гр қант және гір тасы

2.3600ді екіге бөлсек 1800 яғни 1800гр қант тең 1600гр қант және гір тасы

3.1800гр қант тұрған таразының бөлігіне гір тасын саламыз яғни 1800+200=2000   және осы салмақпен өлшеп 2 кг қантты алуға болады
1.7000гр қант+200гр кір тасы=7200

7200/2=3600

2. 3600/2=1800гр қант алдым

3.таразының 1 табақшасына 200гр кір тасын салып, 1600гр қанттан 200 гр қант өлшеп алып, 1800гр қантқа өлшеп алған 200 гр қантты қосымын, яғни 1800+200=2000
3 кг және 5 кг гір тастары бар осы гір тастарымен 4 кг және 1 кг қантты қалай өлшеп алуға болады
121,569 сұрақ
310,634 жауап
153,256 пікір
69,665 қолданушы