Экология | 525 қаралды
Күнбағыстың піскенін қалай білуге болады? Жалпы қай кезде піседі?

1 жауап

Күнбағыс - күрделі гүлділер тұқымдасына жататын бір жылдық мәдени өсімдік. Шыққан жері - Солтүстік Америка. Қазақстанда 2 түрі бар: жер алмұрты және бір жылдық.

Еуропалықтар тұңғыш рет күнбағысты Американы ашқан кезде Мексиканың кең байтақ жазықтарынан көрген. Олар күнбағысты Еуропаға бұдан төрт жүз жыл бұрын алып келді. Оны «күн гүлі» деп атады.

Қазір күнбағыс – біздегі ең кең тараған майлы дақыл. Әрине, ол өзінің жабайы арғы тегіне аздап қана ұқсайды. Мәдени күнбағыстың себеті ірі. Онда 7 мыңға тарта дән болады. Сонымен бірге мәдени күнбағыстың сабағы 4 метрге дейін жетіп, оның жуандығы білектей болып өседі.

Піскен кезі:

Піспеген кезі:

Піскен кезінде үлкен болады, шемішкесі қарапайым шемішкеге  ұқсай бастайды. Дәмін татып білесің. 

Күнбағыс жайлы толық мәлімет.

Жақсы Жауап
Күнбағыстың тұқымына байланысты жаздың шілде мен қазанның арасында піседі. Оны қалалық жерлерде өсіре алмайды, ауылдың өзінде сирек өсіріледі. Көп күтім керек. Пайдасы көп өсімдік қой.
120,831 сұрақ
309,711 жауап
153,245 пікір
69,494 қолданушы