0,5 литр су, 0,5 литр айран немесе айранның сары суы, 1 стақан ұн. Ұн екінші сұрыпты болса тіпті жақсы. Суды жылытып, айранмен араластырамыз да ұнды салып, қоюланғанша араластырамыз. Қаймақ тәріздес болғанда, көлемі үлкендеу ыдысқа құйып, жылы орап, қараңғы жерге екі тәулікке сақтап қоямыз. Сұйықтық қатты ашиды. Сондықтан ыдысыңызды молырақ етіп алғаныңыз дұрыс. Екі күннен кейін ашытқыңыз дайын. 1 нанға 5 қасық есебімен алыңыз да, наныңызды ашытып жаба беріңіз. Қалғанын тоңазытқышта сақтаңыз. Бұл сізге көп уақытқа жетеді. Ескере кететін жәйт, бұл ашытқымен ашытылатын қамыр ұзақ уақыт көтеріледі. Сондықтан, уақытын да белгілеңіз. Таңертең ашытқан нан кешке дайын болатынын ескеріңіз.